Jump to content

izgubljena u papirima


happymom4

Preporučene objave

vodim brakorazvodnu bitku već godinu dana kako sam doslovno pobjegla sa djecom od supruga. još nismo stigli do saslušanja.u međuvremenu je on podnio privremenu mjeru za povjeravanje djece te za kontakte s djecom. kako se tražio nalaz psihijatra i kako sam i ja pisala prijave za nasilništvo i prijetnje,sud je odredio mjeru kontakta u czss uz nadzor po dva sata svaki drugi tjedan. u početku je dolazio sad već 5 mj. ne ali je uredno podnio žalbu na to riješenje koje je i tako privremena mjera koje se on ne drži. za alimentaciju sam podnijela privremenu mjeru na sudu gdje spadam po zadnjem prebivalištu ali ni to još nije došlo na red.on ne pridonosi apsolutno ništa niti se informira o stanju i potrebama djece.trebam li odgovoriti na žalbu i kako,i što sve navesti. između ostalog on i njegova odvjetnica mog sadašnjeg vanbračnog partnera javno proglašavaju pedofilom pozivajući se na to da je sud trebao provjeriti njegov kazneni i zdrastveni karton, jer sam njemu otiušla s djecom. unatoč mišljenjima struzčnjaka iz czss da je sve u redu oni inzistiraju na tom prozivanju,kako tome stati na kraj?

hvata me i panika,što s obzirom da se radi o dvije različite županije me sve to čeka ponovno na sudu oko razvoda gdje će se donositi konačna odluka o povjweravanju djece.hoću li išta od tih papira,nalaza,mišljenja moći tamo iskoristiti?mogu li s obzirom da ne dolazi niti ikako brine o djeci tražiti da se ukine mjera kontakata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez lišavanja na pravo roditeljske skrbi ne možete uskratiti kontakte.

Možete pokrenuti postupak jer dulje od 3 mjeseca ne brine o djetetu/djeci s kojom ne živi, dakle, uzdržavanje i susreti.

No, čak i lišavanje nije trajno niti nepovratno, stoga je pitanje svrhovitosti takvog postupka, poglavito što je očito aktivan sudionik brakorazvodnog postupka, pa je dovoljno da obavi koju uplatu ili jedan susret pa da ostvari neki od sadržaja.

Susreti i druženja su pravo djece, mogu biti ograničeni samo u slučaju da postoji razlog kojim roditelj ugrožava dobrobit djeteta... Da i kojim slučajem nema određene mjere, ne biste smjeli sprječavati kontakte bez sudske odluke u tom smislu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Brak će se razvesti u svakom slučaju osim ako ne odustanete od razvoda koji ste pokrenuli. Tu nemate problem.

 

2. Djeca su sa vama, koliko se dalo shvatiti, privremenim rješenjem povjerena vama a donesene su mjere susreta s roditeljem s kojim ne žive. Ukoliko vaš sadašnji partner zaista ima nekakav dosje u smislu u kojem skreće pozornost vaš budući bivši suprug i njegova odvjetnica ili je nešto još nerješeno a postojeće u tom smislu, onda ćete imati problem s povjeravanjem djece na zajednički život vama obizrom na vašu zajednicu.

 

3. Ako djeca budu povjerena vama na zajednički život, a eventualno ne bude riješeno uzdržavanje prije pravomoćne sudske odluke (a čemu onda to što ste pokrenuli i služi, pitajmo se), bit će uračunato kao dugovanje s vrlo kratkim rokom isplate. Stoga ni tu ne bi trebao biti veći problem.

 

Kako god okrenete, nalazi (ovisno o čemu se radi) možda mogu poslužiti u svrhu povjeravanja djece vama, a činjenice o nebrizi tijekom 5 mjeseci teško da će poslužiti za nekakvu zabranu pristupa djeci ili nešto slično.

 

Ako ste pod "stajanjem na kraj" mislili na takvo što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj sadašnji partner nema apsolutno nikakve dosjee niti se veže za takve navode i to su pusta klavatanja pa bi me zanimalo da li bi na temelju toga mogli podići privatnu tužbu s obzirom da suprug to navodi na svi službenim dopisima.

a nalazi vještaka psihijatra nikako nisu njemu u korist pa se bojim da ih on ni ne bud e htio uvažiti s obzirom da se radi o sudu u drugoj županiji, gdje sam s njime živjela.da li se isplati prolaziti sva ta vještačenja ponovno, to se pitam.

a da bi moj slučaj bio još malo kompliciraniji,sad trebam roditi dijete vanbračnome partneru koje će se voditi kao bračno kako pobiti očinstvo kad bivši suprug ne želi potpisati da dijete nije njegovo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pogledajte malo topic:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503317165&forum=21&20

 

Vašeg "tekućeg" supruga neće nitko pitati želi li potpisati da je otac, već će to biti učinjeno po defaultu, što je prilično nepravedno prema njemu, no to ćete osporavati tužbom ili vi ili on ili vi u djetetovo ime ili biološki otac itd...

 

U svakom slučaju vas čeka i još jedan sudski postupak, također uz sudjelovanje czss-a itd...

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posljednji podatak koji ste dali ukazuje na mogućnost da će to kod vas biti malo kompliciranije nego za slučaj rađanja djeteta unutar 300 dana po razvodu braka, obzirom da niste razvedeni i da se ništa u međuvremenu nije maklo s mjesta.

Za trajanja braka se ocem djeteta smatra majčin muž, a razvod tužbom nije previđen za trajanja trudnoće i do godine starosti djeteta.

Moguće da ćete prvo biti u prilici pokrenuti osporavanje očinstva (vodite računa o roku od 6 mjeseci po rođenju djeteta) pa tek onda dovršiti razvod ukoliko ne idete na sporazumni...

Po svoj prilici, ništa od toga neće ići pretjerano brzo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš budući bivši trenutno ima prostora za otezanje ukoliko želi...

Brak nije razveden, vi ste trudni, može kasnije ne htjeti izjaviti da dijete nije njegovo kako ste već i sami rekli, vi ćete morati na osporavanje očinstva najvjerojatnije suvremenim medicinskim metodama ako ostane pri tome, a tužba vam trenunto ne igra. Najjednostavnije bi bilo sporazumno, ali ako ne pristaje ne pristaje.

 

Pokušajte izgurati privremenu mjeru uzdržavanja zajedničke vam djece što prije jer je evidentirano i evidentno kako s djecom ne živi, a po rođenju ovog djeteta koje se vodi kao njegovo oboje (ili svi troje) sigurni da nije, a vi želite to što prije i razriješiti... pokušajte ga pritisnuti pomoću privremene mjere i za to dijete čim se rodi, pa će valjda shvatiti kako mu nikako nije u interesu ne dati mogućnost biološkom ocu djeteta da što prije počne uzdržavati vlastito dijete samo radi inata koji pokušava tjerati vama.

Ako se i dogodi koja uplata (a što najvjerojatnije neće) prije nego razriješite i osporavanje očinstva i razvod, kasnije prebijte dugovanja... on vama za zajedničku djecu, vi njemu za ono koje nije njegovo :)

 

Drugim riječima, pucanj u prazno ali možda shvati :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Eto mene natrag...

Rastavljena. s kakvim užitkom to mogu reći! Konačno nakon dvije godine, sve se nekako privelo kraju.Odnosno samo dio oko razvoda i povjeravanje djece te susreta i drženja s ocem.

Sa županijskog je suda stigla presuda u kojoj se odbijaju sve žalbe.Brak se razvodi, djeca se povjeravaju meni na zajednički život i daljnju skrb te se susreti s ocem određuju; svaka druga subota u mjesecu od 10-12 u prostorima Czss, pod nadzorom te nakon 6 mjeseci otac može djecu odvoditi na vikend(od subote u 10 do nedjelje u 17 h)

 

Što sam postigla u međuvremenu? ništa.Otac nije došao već godinu i pol vidjeti djecu, niti u jednom treeutku nije nazvao u ove dvije godine, a niti na jedan način pa tako ni plačanjem uzdržavanja nije doprinosio uzdržavanju djece.

jedino sada mogu djeci promjeniti prebivalište sama jer dosad nije htio dopustiti da to učinim.

Uspjela sam izganjati privremeno uzdržavanje od strane Czss-a.

Imovinski dio, koji je meni daleko veći problem, još nije ni krenuo prema kraju.On i dalje živi u kući za koju ja plačam kipotekarni kredit(podignut kako bije osposobili za stanovanje), dugovi po režijama stoje jer su svi na moje ime, a oni majka su dobili neku vrstu jednokratnoga priključka koji moraju plačati unaprijed (za struju) s obzirom da je struja isključena radi velikog duga.

Ovaj me dio već polkao i uništava.. ali ne dam se. nadam se da će i tome jednom doži kraj.

Hvala svima na podršci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija