Jump to content

porodiljna naknada - hitno


bih

Preporučene objave

drzavljanka sam bih i hrvatske, suprug ima prijavljeno prebivalsite u splitu, a ja pokusavam rijesiti prijavu vec duze vrijeme. u medjuvremenu sam ostala u drugom stanju (3. dijete) s terminom poroda krajem 5. mjeseca. kako da ostvarim pravo na porodiljnu naknadu pod pretpostavkom da cu dobiti osobnu iskaznicu? s druge strane, jesam li zakasnila s ostvarivanjem naknade preko zavoda za uposljavanje na osnovu neuposlenosti a ne preko radnog odnosa? ukratko, kako na najjednostavniji nacin doci do porodiljne naknade :-)

zahvaljujem na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Procjeni sama jesi li zakasnila ili nisi.

 

 

Uvjeti za ostvarivanje prava

Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sve sljedeće uvjete:

• ako imaju hrvatsko državljanstvo

• ako imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust

• ako su zdravstveno osigurane u Zavodu

• ako se vode u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porodu djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili su se prijavile u evidenciju nezaposlenih osoba pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti

• ako im radni odnos ili služba nije prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu (osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca) i ako im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija