Jump to content

najam kuće


comet

Preporučene objave

Tata je umro uoči rata. On je bio vlasnik stare, u ratu srušene kuće. Za mamu je obnova napravila novu kuću. Ostavinska rasprava za tatu još nije bila. U vlasničkom listu se on i dalje vodi kao vlasnik kuće sa okućnicom. Mama je umrla prije 2 godine. U ostavinskoj raspravi nova kuća nije razmatrana sa obrazloženjem da će se riješavati u sklopu ostavinske rasprave za tatu. Mama mi je ostavila punomoć da mogu iznajmiti kuću i izjavu da svoj dio u nasljedstvu iza oca ostavlja meni.

Pitanje: mogu li iznajmiti kuću do završetka ostavinske rasprave za tatu, unatoč protivljenju sestre iz njegovog prvog braka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

comet

Novak

 

 

 

Pristupio: 19/2/2008

Broj objava: 2

 

 

obnova kuće - ostavina

Tata je umro uoči rata. Ostavinska rasprava još nije bila. Stara kuća i okućnica su se vodili na njegovo ime. Kuća je u ratu uništena. Obnova je 1999. godine napravila novu kuću 35m2 samo za mamu. Mama je umrla prije dvije godine. Na ostavinskoj raspravi za mamu kuća nije uzeta u obzir, jer se u vlasničkom listu i dalje vodi na tatu. Rečeno mi je da će se kuća rješavati kada bude ostavinska za tatu. Molim Vas za odgovor na slijedeće pitanje: kakav je status kuće, da li je ona zamjena za staru kuću, jeli ona vlasništvo tate, mame ili do 2009. godine države?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, nisam nikad proučavala propise koji se tiču obnove, ali pretpostavljam da je za ostavinsku bitno ono što piše u gruntovnom listu.

Tj. ono što piše u gruntovnom listu se naslijeđuje, pa se tek kasnije sređuje (izlazi mjernik, radi se elaborat, upisuje se novo stanje u gruntovnicu i katastar).

Naravno, svaki nasljednik ima pravo tražiti da se iz ostavine izdvoji njegov doprinos u povećanju imovine pokojnog ostavitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija