Jump to content

razvo, a muž nestao u inozemstvo


virka1

Preporučene objave

Evo dragi forumaši, ovako:

Pokrenut je sporazumni zahtjev za razvod braka, a muž otišao u inozemstvo "na crno". U CZSS-u obavljeno mirenje bez njegovog prisustva i CZSS dao mišljenje. Poslala na sud, i zakazano ročište, a od njega ni traga ni glasa. Mogu li se ja uopće rastati, ako se do njega ne bude moglo doći???

Sutkinja poslala poziv na adresu gdje sam čula da bi on mogao biti, no ti ljudi kažu da neće to primiti niti imati veze s tim, a ako ga prijavim da on ode u drugu državu. Postoji li mogućnost razvoda, ako se njemu ne može osobno dostaviti poziv za ročište?

Hvala! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,

i ja bi voljela znati odgovor na to pitanje, kolegica ima isti slucaj i dobila je od suda dopis gdje kazu da se njemu ne moze uruciti tuzba za razvod (nije na navedenoj adresi) i da se zato isti niti ne moze pokrenuti . Nakon odgovora da ona ne zna gdje se on stvarno nalazi ali da zna da je negdje ilegalno u inozemstvu i da moli da se postupak pokrene, nista od suda jos nije dobila. Navodno bi trebalo sudski traziti da se njemu postavi skrbnik kako bi se postupak uopce mogao pokrenuti. Mozda netko zna vise o tome ? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

primjer: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503316922&forum=21&20

 

Dakle, nije osobno primljena tužba, kao ni ostatak priče...

 

Nadalje, spor o uzdržavanju nije nužno u okviru brakorazvodne parnice već i kad roditelji odvojeno žive iz bilo kojeg razloga a djeca s jednim od njih...

čl.305 c i d kažu ako tužba nije mogla biti dostavljena na adresi navedenoj u tužbi, sud će od PU zatražiti podatke. Ako ne uspije dostava ni na toj adresi postavlja se bez odgode privremenog zastupnika. A da dostava nije uspjela se smatra nakon 2. pokušaja ili kad nakon 2. obavijesti nije preuzeto pismeno u pošti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navedeni primjer je očito moguć no ne i preporučljiv jer će najvjerojatnije kako trenutno stvari stoje izazvati efekt bumeranga a onda ako ne budeš vješta u eskivaži dobivaš udarac u glavu od državnog odvetništva od kojega je naknadno buđenje jako bolno...

 

Newbie..čl.305 c i d kojeg zakona?Jer mi nije jasno da li je CZSS dužan učiniti provjeru prije postavljanja privremenog skrbnika ili je sud to dužan učiniti? U mom slučaju to je nevažno jer ni jedni ni drugi to nisu učinili... :fajter:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pričam o izmjenama i dopunama ObZ, koji vrijedi od ove godine te se na vaš slučaj ne odnosi jer se zbio prije.

Naime, ako osoba nije pronađena na adresi, tj. ako je 2x nezaprimljeno pismeno odnosno nepredignuto na pošti a nakon provjere adrese (sud makar i telefonskim pozivom zatraži informaciju od PU i o toma načini službenu zabilješku), tada se oglašava na oglasnoj ploči suda i stranku više ne poziva. Sve što treba biti dostavljeno stranci je pravomoćno 8 dana po oglašavanju na taj način. Nalik onome iz ZPPa o rješenjima...

 

Nadalje, nemojte da ove ženice i majke djece steknu dojam kako to nije moguće i nešto će im se dogoditi jer, u ovim se slučajevima radi o stvarnom izbivanju iz zemlje i/ili nepoznatom mjestu boravka.

 

Nadalje, CZSS može postaviti skrbnika osobi kojoj se 3 mjeseca ne zna boravište, a radi zaštite osobnih i imovinskih interesa. Osim toga, lijepo ObZ predviđa ukoliko je osoba u inozemstvu i procijeni se da bi to odugovlačilo postupak posredovanje na se czss-u može preskočiti. I to je u redu, jer inače bi bilo najjednostavnije nestati u vidu lastina repa, a zadržati postojeće stanje i ne voditi računa o ničemu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija