Jump to content

help needed..please...


muppet1111

Preporučene objave

pozdrav, ekipa...naime imam jedan grande problem. nekima ce sve ovo zvucati glupo i neodgovorno od mene...ali bio sam mlad...lud i pomalo glup. problem je sljedeci...prije 8 god sam dignuo kredit u raiffaisen banci koji nisam nikada otplatio....bilo je to 10000 njemackih maraka, danas je to nekih 5000 e...e sad ...nakon proteka tolikog vremena...doslo mi je od suda poziv za izvrsenje ovrhe tj da se javim sudu radi placanja...to je sad 45 000 kn....ja trenutno zivim u stanu gdje sam iznajmio sobu i u kojem nista nije moje tj...imam tv i hi fi liniju i to je sve...sad me zanima sto mi je ciniti jer se oni ne daju i silom hoce novce koje ja nemam...mogu mi sjest na primanja a neki kredit da prebijem stari mi ne daju jer sam neuredan platisa.....ljudi pomagajte jer ja stvarno nemam pojma kako bi to moglo zavrsiti i kakve su mi opcije...naravno osim placanja duga u kesu JER GA NEMAM.....puno vam hvala na pomoci....btw. moja malenkost se promijenilai i zrasla u odgovornog mladica samo sto truli sistem mi ne dopusta da razvijem strategiju vracanja tog duga koji mi kao omca oko vrata stoji vec 8 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa vas ne sprječava da se javite u banku ili već gdje pokunjeni, i molite ih da se možda dogovorite oko obročne otplate duga. Naravno da je njih baš brige za vas i da im je bolje sjesti vam na plaću i polako sisati godinama malo po malo vaše novce, ali moja prijateljica je bila u istom takvom slučaju i uspjela se dogovoriti da joj oproste sve kamate ako im jednokratno uplati svu glavnicu(ali tada je bila nezaposlena i nisu joj mogli sjesti na plaću). Iznos njenoga kredita bio je 7000 e, a popeo se sa kamatama na 12000 e. Na kraju je platila 7000 e i troškove ovrhe. Odluka je firme da li će oprostiti kamate ili ne. Nigdje u zakonu ne stoji da to ne mogu učiniti. Pokušajte, nikada se nezna..... Također ovdje ne govorim o ugovorenoj kamati, već o zakonskoj zateznoj kamati. Ugovorene morate platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija