Jump to content

javni natječaj


BEBAICA

Preporučene objave

newbie potpisujem i dodajem da treba vidjeti o kakvoj se ustanovi radi (zdravstvo, školstvo, socijala ili...) . Odgovor valja potražiti u posebnom zakonu koji se odnosi na ustanovu (ili kolektivni ugovor) i onda još u statutu ili pravilniku (ako ga ustanova ima).

 

Dodajem još link na

 

Kolektivni ugovor ] (obratite pozornost na čl. 24.), ali svakako treba vidjeti posebne propise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Statut i interni akti nikad ne odstupaju od Zakona i Pravilnika koji se na dotičnu ustanovu odnose, a obzirom da su interni nisu niti dostupni svakome. Radi se o špranci koju svaka ustanova blago prilagodi specifičnostima svog djelovanja, no nikada u bitnim stvarima drukčije od ovog s čime se usklađuju, te ga shodno tome osnivač i odobrava.

Poseban pravilnik u u školstvu a glede postavljenog pitanja ne postoji, granski kolektivni u svim sustavima školstva po tom pitanju nema značajnijih razlika, za druge nemam pojma...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Odlukom se obustavlja postupak prijama u drž. službu, a to je jedan od načina kako čelnik tijela prekida provedbu natječaja. Dakle poziva se na članak 45. stavak 5. Zakona o drž. službenicima, te u dostavljenoj odluci ne pišu konkretni razlozi zašto je donešena odluka o prekidu. Zanima me da li imam pravo doznati koji su to "konkretni" razlozi i tko o tim razlozima raspravlja (da li samo čelnik tijela ili komisija). Naglašavam da do testiranja nije ni došlo. Postoji li mogućnost žalbe i kome i u kojem roku?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Npr. jedno od ministarstava ima "friško" obustavljen postupak po javnom natječaju koji objavljuje ministar, a odluku o tome također, kao i dio o nedopuštenosti ulaganja pravnih lijekova i stupanje na snagu odmah. A za ovo što spominjete moguće da kandidati, ako ih već ima a provjere nije bilo, ne ispunjavaju sve uvjete? :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala hvala hvala na brzom odgovoru!!!

Zar ako čovjek formalno ispunjava sve uvjete ipak postoji metoda kojom se ti zakonski formalni uvjeti izigravaju? Dakle imaš faks i spremu koju traže, imaš radno iskustvo i više nego što traže (tu vjerojatno mogu tumačiti da se to nema ili da nije dovoljno ili da nešto nije....), državni stučni ispit koji nije nužan ali i to se ima, ....

Tko o tome odlučuje? Pojedinac ili komisija?

Koji pravni lijek u toj situaciji uopće postoji? Revizija? Znači li to da zakonska regulativa u principu ne definira ništa te se može plivati kako kome odgovara?

Srdačan pozdrav! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija