Jump to content

Blokirana mirovina zbog odvetničkih troškova


Captain

Preporučene objave

Otac je izgubio parnicu i dobio je rješenje da mora platiti troškove odvjetnika suprotne strane 7600kn. On se pojavio na sudu samo dva puta i nigdje nema objašnjenja za što je toliki iznos. Nakon dobivenog rješenja oci je blokiran tekući preko kojeg dobija mirovinu (1600kn). Zvao je odvjetnike, molio da nešto naprave da mu se račun odblokira (ne odbija platiti trošak) jer nema od čega živjeti. Ništa se ne dešava, nema ćime platiti režije, nikome nije jasno zašto odvjetnik traži toliki iznos. Kako odblokirati tekući i gdje se žaliti da se provjeri zašto je toliki iznos tražio odvjetnik i po kojim to tarifama?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaš otac mora imati presudu kojom su određeni takvi troškovi ili rješenje o ovrsi temeljem pravomoćne i ovršne presude. a troškovi odvjetnika su dosuđeni u postupku (u kojem je očito vaš otac sudjelovao) i više ih se ne može utvrđivati. I nemoguće da mu je blokirana cijela mirovina, jer se isplata vrši preko mirovinskog i iznosi 1/3 mirovine ukoliko ista nije opterećena, znači može raspolagati s 2/3 mirovine. kakva je to parnica bila, radi čega, i to što je vaš otac bio samo 2 puta ne znači da odvjetnik suprotne strane nije bio još dva puta. Pa ako je bilo neko vještačenje... nabere se... Provjerite koju parnicu je on to vodio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija