rustik1 objavljeno: 28. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2008. Molila bi odgovor, znalaca, kako provesti etažiranje stana velike površine, a ja bi naravno kupila tek jedan dio. Što sa podrumom kojeg bi vlasnik u cijeni stana poklonio kupcu cjeline, da li je u predugovoru, ugovoru samo dovoljno navesti kupnja u 1/2 djela ili i to treba etažirati. Što s idalnim djelovima, u stambenoj zgradi, pogotovo tavanom, stan je naime na zadnjem katu?Možda mi jednom tavan zatreba. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nedamsvoje odgovoreno: 5. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2008. Pa za etažiranje treba potražiti pomoć stručnjaka koji se time bavi...da bude sve po zakonu, i da se dobiju legalni papiri, da kasnije ne bi bilo jooj!! rustik1 je napisao: Molila bi odgovor, znalaca, kako provesti etažiranje stana velike površine, a ja bi naravno kupila tek jedan dio. Što sa podrumom kojeg bi vlasnik u cijeni stana poklonio kupcu cjeline, da li je u predugovoru, ugovoru samo dovoljno navesti kupnja u 1/2 djela ili i to treba etažirati. Što s idalnim djelovima, u stambenoj zgradi, pogotovo tavanom, stan je naime na zadnjem katu?Možda mi jednom tavan zatreba. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
njurinov odgovoreno: 18. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 18. ožujak 2008. Etažiranje stana ili kuće tj dioba jedne cjeline na više vlasnika kao i sama uknjižba u zemljišnik i vlastovnicu nije komplicirana koliko je problem oko vlasništva tj papira koji potvrđuju vlasništvo. E ovako morate se uvjeriti da dio stana koji želite prodati ili kupiti nije pod nekom od tereta ili se ne vodi sudski postupak za nekretninu. Ako je sve čisto ovim ne mislim na "prašinu" morate naći geometra koji je ovašten na tom području (najbolji su oni koji imaju ovlaštenje katastra) da vam izrade "Elaborat etažiranja" u kojem stoji sve do detalja o nekretnini, prolaz, korisni prostor i ostalo. Sam elaborat vas dođe oko 30 kn / m2 etažiranog stana(barem je ta cijena u Splitu) + 1500 kn izmjera geometra + uknjižba u zemljišnik 250 kn i nešto takse i to je to. Nakon izrade elaborata i predaje u proceduru zemljišnik vam donosi riješenje (za cca 30 tak dana) E i to je to. Ako sam nešto preskoćio ispričavam se. Sve ovo gore sam prošao prije par mjeseci S poštovanjem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 18. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 18. ožujak 2008. ne zaboraviti iako je stan na zadnjem katu, ukoliko u zgradi gdje se nalazi ima više stanova tavan ne pripada stanu na zadnjem , katu nego je tavan kao i podrum zajednički naknadno odredivi (ili je možda već i određen) dio svih ostalih suvlasnika zgrade. Isto slijedi i s svim ostalim zajedničkim dijelovima, hodnik, prostorija za smeće, i sl. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
exter odgovoreno: 5. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 5. listopad 2008. podižem ovu temu jer me zanimaju neki detalji kod etažiranja... da li se cijena etažiranja koja je navedena po metru kvadratnom odnosi na dio cijeline koji se izvaja npr: ako se želi izdvojiti jedan stan u zgradi s tri stana? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.