Jump to content

moguća rastava, molim savjet !


Vila55

Preporučene objave

Sedam godina sam u braku, imamo dvoje djece sve više razmišljam o rastavi. Živimo u kući koju posjeduju moji roditelji tj. na moje ime nema nikakve imovine. U radnom sam odnosu, ali kod kuče sam na dopustu radi njege djeteta s tjelesnim oštečenjima.Da ne dužim zanimaju me dvije stvari:

1. Kako se određuje visina alimentacije za dvoje djece?

2. Suprug ima u posjedu nekretninu van Zagreba koju je dobio darovnim ugovoru od oca neposredno prije našeg vjenčanja znači stekao ju je prije braka, konkretno zanima me dali djeca i ja imamo pravo na pola te nekretnine u slučaju rastave?

Hvala ! :dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visina alimentacije se određuje prema potrebama djeteta,a kako se radi o djetetu s tjelesnim oštećenjem tada sud uzima u obzir isto i određuje uzdržavanje u povećenom iznosu s obzirom na oštećenje.Uzimaju se i u obzir mogućnosti roditelja (njegova ukupna primanja) koji je obvezan uzdržavnje davati.Dob djeteta također je važna za odluku o visini uzdržavanja..

 

Što se tiče imovine koju je vaš suprug dobio darovnim ugovorom ista ne predstavlja bračnu stečevinu i ne podliježe podjeli nakon razvoda braka...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da smo djeca i ja bez krova nad glavom kojeg imamo sada zahvaljujuči samo mojim roditeljima s obzirom da na imovinu moga supruga nemamo pravo jer je stečena prije braka zar bi živjeli na cesti ?On če znači svoje sačuvati u cijelosti makar je sedam godina uživao u blagodatima kuće mojih roditelja! Pa zar život žene i djece toliko malo vrijedi u očima ljudi koji su sastavili ovako prekrasne zakone da se majke s djecom osječaju kao potrošene krpe!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Srećom da imate priliku biti kod svojih roditelja, jer: da, da ste živjeli u nekretnini koja mu je darovana i to još prije braka, bila bi i dalje samo njegova. Kad u tom slučaju ne biste djeci priskrbili odgovarajući stambeni prostor (vlasništvo, najam, svejedno) sud ne bi ni povjerio djecu vama.

 

Vjerujte da vam ni pola njegove stečevine ukoliko nije vaša zajednička, ne bi vratila osjećaj neistrošenosti.

A odšteta u tom smislu nije previđena.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija