silly objavljeno: 5. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 5. ožujak 2008. Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi alimentacije, novog zakona i tako...imam blizance (4g) i sina (5g) vanbracne, otac nikada nije placao alimentaciju, pa sam na inzistiranje soc skrbi tuzila. Postupak je krenuo 26.09 prosle godine, pa me zanima kako ga uskladiti tj mogu li tuziti po novom zakonu iako je tuzba podnesena ranije? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silly odgovoreno: 5. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2008. Netko? silly je napisao: Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi alimentacije, novog zakona i tako...imam blizance (4g) i sina (5g) vanbracne, otac nikada nije placao alimentaciju, pa sam na inzistiranje soc skrbi tuzila. Postupak je krenuo 26.09 prosle godine, pa me zanima kako ga uskladiti tj mogu li tuziti po novom zakonu iako je tuzba podnesena ranije? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pehista odgovoreno: 6. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2008. možeš, ja sam u sličnoj poziciji . sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silly odgovoreno: 7. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Hvala. Ali trebalo bi mi malo vise podataka. Naime, odvjetnica nije niti znala za novi zakon dok je ja nisam upozorila, a sad mi kaze da moram vodit posebni postupak kad se ovaj zavrsi...nekako mi je to malo blesavo... pehista je napisao: možeš, ja sam u sličnoj poziciji . sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
canis odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Obiteljski zakon NN 116/03 Članak 209. Roditelji su dužni uzdržavati svoje maloljetno dijete Izmjene i dopune Obiteljskog zakona NN 107/07 Članak 9. U članku 209. dodaju se stavci 2., 3. i 4. koji glase: »(2) Roditelj koji nije uzdržavao svoje dijete koje s njim ne živi u obiteljskoj zajednici, a bio je dužan to učiniti, dužan je djetetu isplatiti naknadu za uskraćeno uzdržavanje i unatrag od nastanka toga prava pa do podnošenja tužbe. (3) Tražbina djeteta iz stavka 2. ovoga članka prema roditelju koji ga nije uzdržavao, zastaruje za vrijeme od 5 godina od dana nastanka obveze. (4) Smatra se da je obveza uzdržavanja za pojedini mjesec nastala koncem mjeseca za koji je uzdržavanje trebalo dati.« PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 60. Odredba članka 9. ovoga Zakona primjenjuje se i na odnose koji su nastali prije stupanja na snagu ovoga Zakona. Članak 61. (1) Ako je prije dana stupanja na snagu ovoga Zakona donesena prvostupanjska odluka suda ili centra za socijalnu skrb u vezi s postupcima uzdržavanja, tijekom daljnjeg postupka primjenjuje se Obiteljski zakon (»Narodne novine«, br. 116/03., 17/04., 136/04.). (2) Ako poslije stupanja na snagu ovoga Zakona bude poništena ili ukinuta prvostupanjska odluka iz stavka 1. ovoga članka, tijekom daljnjeg postupka primjenjuju se odredbe ovoga Zakona. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silly odgovoreno: 13. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2008. ..Da Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.