Jump to content

Smiju li M.vode kopati po našem zemljištu bez naše suglasnosti?


BSF

Preporučene objave

Molimo hitno pomoć!!!! U našem selu se polaže kanalizacija. Pred 3 godine svima je donesen ugovor kojim se Međimurskim vodama daje pravo polaganja kanalizacije na zemljištu. S obzirom da nas nije bilo doma, žena koja je nosila te ugovore je nagovorila moju baku da potpiše ugovor umjesto nas s objašnjenjem da je to standardni ugovor i da budu to svi potpisali. Dakle, mi osobno nismo potpisali taj ugovor. Kanalizacija bi se trebala polagati po cesti, dakle kopati će se dio zemljišta pred kućom - poprijeko - na cesti. Međutim, naknadno smo saznali da postoji plan prema kojem će se po našem zemljištu uzduž cijele lijeve strane zemljišta polagati odvodni kanal za oborinske vode. Na ugovoru je navedena samo prva čestica zemljišta, a naše zemljište je podijeljeno na 3 čestice - taj kanal bi trebao ići preko sve 3 - imaju li oni to pravo bez suglasnosti za sve 3 čestice? I kako može taj ugovor biti važeći za postavljanje tog kanala, kad se ugovor odnosi na kanalizaciju, a mi smo JEDINI po čijem će zemljištu u našoj ulici ići taj kanal. I to nije sve, navodno nećemo moći NIŠTA graditi na tom dijelu zemljišta, niti posaditi jer oni moraju imati pristup svojim cijevima! Dakle, učiniti će nam neupotrebljivim 1/3 zemljišta zauvijek!!! I nitko se od njjih nije udostojio upoće javiti nam što će se i kad raditi na našem zemljištu. Da li možemo što učiniti i imaju li oni pravne osnove to učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovorit ću vam ja. Naime ako kanalizacija ide preko vašeg zemljišta onda oni moraju sa vama potpisati ugovor o služnosti .Ugovor mora potpisati izričito vlasnik ili više njih.Ako ide ispred kuće tu vi niste vlasnici i oni s vama nemaju ništa jedino vam moraju osigurati prilaz vašoj čestici.Drugo ako vi ne potpišete taj ugovor oni će ili promjeniti trasu ili tražiti i vjerovatno dobiti izvlaštenje a to traje oko godinu dana .Kod nas je samo jedan čovjek zaustavio radove na određeno vrijeme jer je mislio da može dobiti veliki novac .I da ne dužim kanalizacija će biti napravljena kolko god vi ne pristajali na to .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zalite se da ugovor nije valjan i umjesto da se nadmudrujete trazite da izmijene trasu tako da vas manje afektira. Vi imate pravo na to i zato se Vasa suglasnost i trazi.

 

Ja mislim da je novce idiotski traziti (ali sta cemo, Hrvati smo), ali ako ne izmijene trasu na moguc nacin koji ce Vam uciniti manju stetu, ne dozvolite gradnju - imate jak argumenat!

 

Ukoliko vidite da gubite bitku, prije nego angazirate odvjetnika obratite se EU delegaciji u RH, Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Tel: 01 4896 500

Fax: 01 4896 555 Radno vrijeme: Ponedjeljak - četvrtak: 9.00 - 17.00h Petak: 9.00 - 15.00h

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Inače sad nam nude za ugovor o suglasnosti - nama i susjedima svakome po 5.000,00 kn - da stave 2 cijevi - za oborinske vode i glavni vod za kanalizaciju duž cijele trase - 120 m, širine 3 m - 1 mjesečna plaća za suglasnost cijeli život - smiješno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija