Biljana12345 objavljeno: 10. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 10. ožujak 2008. Dobila sam otkaz u privatnoj firmi, iako sam potpisala ugovor na neodređeno vrijeme. Vlasnik je "pronašao" manjak na inventuri i rekao da mu ja to dugujem. Ima li pravo potraživati nešto za što nisam kriva ni odgovorna, te dali po zakonu radnik mora potpisati platnu listu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 10. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2008. potpisati platnu listu? hm, to prvi put čujem. on ima pravo potraživati svašta, na tebi je da dokažeš da nisi odgovorna, odnosno na njemuj je u sudskom postupku da dokaže da ti je otkaz rado iz opravdanog razloga. u svakom slučaju, podnesi poslodavcu zahtjev za zaštitu prava u kojem ćeš napisati da smatraš da si neopravdano dobila otkaz, zašto smatraš da si ga neopravdano dobila itd itd.. To ti je preduvjet za podnošenje tužbe sudu! Bez toga ne možeš podnijeti tužbu kojom ćeš osporavati dopuštenost takvog otkaza, vodi računa o tome! (zahtjev za zaštitu prava se podnosi u roku 15 dana od dana kada ti je uručen otkaz!) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.