Jump to content

Prelazak preko pune crte - uhvacen dalekozorom


Djax

Preporučene objave

Pozdrav,

 

prije godinu dana su me zautavili na poluautocesti Rijeka - Zagreb i utvrdili prekrsaj prelaska preko pune crte. Mjerni instrument DALEKOZOR. :)

 

Potpisao sam prekrsajni nalog jer na istom sam uvidio i da nije napisan nacin kako su me uhvatili tj. nije napisan mjerni instrument. to je bilo usred bijela dana, u zalbi sam se zalio da dalekozor nije mjerni instrument te da nije ni mogao utvrditi prekrsaj zbog vremenskih prilika (sunce prema dalekozoru i sl.). Od tada se ne javljam niti podizem njihove potvrde o primitku posiljke tj. njihove naloge. Medjutim, u nedjelju su me uhvatili na granici pri provjeri i rekli da imaju tjeralicu od Opcinskog suda u Delnicama. Sta sad? Da im se javljam ili da cekam do zastare? Da li me sad pri provjeri dokumenata mogu uhititi? Da li se moze prebaciti predmet u Zagreb? Pri prigovoru koji cu im napisati cu navesti da zbog prirode posla me nema mjesecima na mjestu prebivalista. Da li policija smije provjeravati kod mog poslodavca? Ako imate kakvih prijedloga ili iskustava sta da radim pls napisite. Zaista mislim da se mora potuci tvrdnja da sam prelazio preko pune crte i da su me uhvatili dalekozorom. zaista smjesno. prije nisam imao nikakvih prekrsaja ali ovu kaznu necu platiti. tnx na savjetima. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo ovdje se ne bi radilo o nikakvom mjernom instrumentu, jer se ne radi o brzini, već o tehničkom pomagalu. Policija se se u neposrednom opažanju prekršaja može služiti i dalekozorima.

 

Ukoliko se ne odazivate pozivima suda, sud policiji prvo izaje nalog za utvrđivanje adrese prebivališta-boravišta, što može imati i posljedicu raspisivanja potrage u tom smislu. Nakon toga može uslijediti i potraga sa mjerom uhićenja, bez obira gdje Vas zatekli na teritoriju RH, stoga Vam je moj savjet da se javite sudu koji protiv Vas vodi postupak.

 

U nekim manjim mjestima nema Prekršajnih sudova već pri Općinskim sudovima posoje Odjeli za prekršaje, stoga možda Utjerivaczakona nije u pravu, ako ste Vi dobro napisali naziv suda.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija