Jump to content

čl.293/2 kaznenog zakona??


lukrezia

Preporučene objave

Prijevara u gospodarskom poslovanju

 

Članak 293.

 

(1) Tko kao predstavnik ili zastupnik pravne osobe s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za tu ili drugu pravnu osobu uporabom nenaplativih akceptnih naloga, čekova za koje zna da nemaju pokrića, ili na drugi način dovede nekoga u zabludu, ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine što učini, ili ne učini,

 

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

(2) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve koristi ili prouzročenja takve štete,

 

kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.

 

 

Na istražnom ročištu će vas pitati o okolnostima koje odnose na slučaj koji ste opisali u prijašnjim postovima. Mislim da je nezgodno to što ste bili upisani kao direktor jer vi odgovarate za poslovanje firme. Osobno sam bila samo formalno direktor u firmi koju je vodio netko drugi, napravio hrpu dugova i kaznenih dijela i već se godinama borim sa dokazivanjem svoje nevinosti. Već je otišlo puno živaca, no možda je kod vas drugačija situacija pa je teško pričati napamet.

Savjetujem vam da se konzultirate sa odvjetnikom jer vam je bitno za daljnji postupak ono što ćete izjaviti pred istražnim sucem.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija