Jump to content

Suočavanje s policajcem - što napraviti


Rocky_st

Preporučene objave

Evo ovako: počinio sam prekršaj prelaska kroz crveno svjetlo i bio sam na sudu prvi put gdje sam izjavio da nisam kriv i da nisam prošao kroz crveno. Kao odgovor na to sutkinja je zakazala suočavanje s policajcem.

 

E sad me zanima što napraviti kad dođem na suočavanje.

 

Znam da će sutkinja vjerovati policajcu jer je njegova riječ vrijednija od moje (malo sam prolista po forumu i našao jednu sličnu situaciju), i znam da treba paziti na rječnik i ne bit bahat.

 

1. Hoću li negirati da sam počinio prekršaj do kraja?

 

2. Hoću li ipak priznati da sam kriv i nadati se da će sutkinja biti uviđavna (moram napomenuti da je sutkinja vrlo drska pa ne znam da li je ovo dobro rješenje) ?

 

3. Hoću li iskoristiti priliku da pitam nešto policajca ... nešto tipa kako se on može sjećati i sa sigurnošću potvrditi počinjeni prekršaj ?

 

4. Postoji olakotna okolnost, a to je da je policajac kad me zaustavio napisao u zapisnik da mi je auto bilo jače od 100 konja (a nije), i da nisam smio upravljati vozilom od 23 do 5, a sa mnom je bila osoba starija od 25 koja ima vozačku i nije kažnjavana.... to su odbili i ostao je samo prekršaj prolaska kroz crveno svjetlo... zanima me da li da napadnem policajca na suočavanju nešto kao da je od 3 kazne 2 krivo napisa i tko garantira da je i ona treća bila ispravna ?

 

5. Što mi može presuditi sutkinja, mogu li se nekako izvući na dobrotvorni rad pošto sam student i nemam primanja, obitelj živi samo na jednoj plaći i ovo mi je prvi prekršaj ?

Mogu li se na to što presudi žaliti?

 

6. Ako se policajac ne pojavi 3 puta mogu li tražiti obustavu postupka ?

 

7. Je li pametno doći sa svjedokom pa da on također kaže da nisam prošao kroz crveno?

 

 

Eto to je ukratko moja situacija.

Bio bih stvarno zahvalan ako bi mi netko pomogao i savjetovao me kako se izvući iz ove situacije pošto nemam baš iskustva s takvim stvarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaša je odluka hoćete li negirati počinjenje prekršaja. to vam nitko ne može narediti...

vaše je pravo predložiti svjedoka i braniti se onako kako najbolje umijete...a pitanje je da li će se sudac uopće upuštati u vaše moguće i nemoguće situacije, a sve s ciljem da izbjegnete odgovornost.

najjednostavnije bi vam bilo da prizante počinjenje, pa vam na taj nčain sudac možda i izađe ususret, ublažavajući kaznu uz primjenu određenog članka (a uvažavajući vaše imovno stanje, nekažnjavanost, te prizanje djela prekršaja)...

rad za opće dobro kao način izvršenja novčane kazne odnosi se na kazne do 500,00 kn.

na rješenje koje sudac donese imate pravo žalbe.

vi ne možete tražiti obustavu postupka, o tome odlučuje sudac (iako je u slučaju nedoslaka svejdoka policajca , ista moguća, ponavljam moguća).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija