zderonja objavljeno: 14. ožujak 2008. objavljeno: 14. ožujak 2008. iako sam pravnik, ovo nije bas moje podrucje i ne znam sto dalje!! ukratko: prije par tjedana zatrazila sam brisanje zabiljezbe da za upis zgrade u kojoj zivim nije priložena pravomoćna uporabna dozvola u zk.ul. br. xxxx k.o. Grad Zagreb i priložila ovjerenu presliku pravomoće uporabne dozvole. sud mi je odbio prijedlog jer je u tijeku postupka utvrđeno da je "priložena uporabna dozvola" izdana za stambeno-poslovni objekt u xx ulici na kčbr. xxxx k.o. Črnomerec da je predlagatelj svojim prijedlogom zatražio brisanje zabilježbe u zk. ul. br. xxxx k.o. Vrapče u kojemu je upisana zkč. br. xxxx/x imajuci u vidu navedeno te okolnost da u priloženoj uporabnoj dozvoli, kao isprave temeljem koje se dopušta upis, nisu uopce naznačeni zk podaci već podaci prema katastru, da je ista izdana za stambeno poslovni objekt dok je u zk upisana kuća i zgrada, te da je predlagatelj zatražio brisanje zabilježbe i za kuću i za zgradu, to je sud utvrdio da u smislu odredbe članka 108. st. 1 ZZK postoji zapreka zahtijevanom upisu brisanja zabilježbe.“ Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 15. ožujak 2008. odgovoreno: 15. ožujak 2008. Prevačeno u stvarno iz praktičnih razloga Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.