Jump to content

kako se razvesti od muža zlostavljača?


zlostavljana

Preporučene objave

želim pobjeći iz braka u kojem me muž danonoćno zlostavlja fizički i psihički. Vrijeđa me, udara, omalovažava... Problem je u tome što kad se spremam otići on mi govori da će na sudu reći da sam si sve te ozlijede sama napravila. Ja sam sad fotografirala podljev ispod oka i planiram s time na zatražiti rastvu braka jer mi ju muž ne želi dati. Problem je još podjela imovine. Mi trenutno živimo kod njegovih roditelja, u braku smo gotovo dvije godine, a ja imam stan i kuću, zapravo one su pripisane na mene, ali unutra žive moji roditelji i moja baka. U braku imamo i malu curicu (15 mjeseci staru), za koju mi prijete on i njegovi da ju ako se razvedem više nikad neću vidjeti. Ovih sam dana zatvorena u sobi a kćer mi je dolje kod bake i djede i bojim se da će i to iskoristiti protiv mene iako su me oni natjerali u tu sobu. Molim vas recite mi kako teče rastava braka ako ju pokrećem tako što kažem da me muž zlostavlja i hoće li slike biti dovoljan dokaz da već jednom izađem iz tog pakla?? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije idite kod vašeg liječnika i zatražite pregled zbog nanešenih ozljeda.Liječnik je dužan po službenoj dužnosti prijaviti (policiji) svaku ozljedu koja je nastala iz nasilnog ponašanja druge osobe.Fotografije koje ste napravili same po sebi ne moraju biti dokaz nečijeg nasilnog ponašanje i nanošenja ozljeda.Najvažnije je da imate nalaz liječnika.

 

Pođite na policiju i također osobno prijavite nasilje.

 

Izvjestite Centar za socijalnu skrb i zatražite intervenciju povodom nasilja,a također i odvajanja djeteta od svog roditelja-majke.

Sve prijetnje koje su vam upućene imaju svrhu jedino vaše osobno zastrašivanje i ne trebate se bojati da svoje dijete ‘’nećete vidjeti’’

 

Tužba za razvod se podnosi nadležnom Općinskom sudu.

Razvod braka se ‘’ne daje’’ od jednog supružnika kako vi kažete,već sud u toku postupka utvrđuje da li se pojedini brak može ili ne može održati i na osnovi utvrđenih činjenica će brak razvesti.

 

Što se tiče imovine stan i kuća koja glasi na vas je isključivo vaše vlasništvo ako ste isto dobili darovanjem od svojih roditelja.

 

Obavezno angažirajte odvjetnika koji će na stručan način štititi vaša prava i prava vašeg djeteta.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija