dexterrijeka objavljeno: 13. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 13. travanj 2008. Budući da pisem diplomski rad na temu bankarskih ugovora , a student sam ekonomije potrebna mi je pomoc. Potrebna mi je špranca Ugovora o leasingu , te pravno objasnjenje leasinga s izvorom. U razradi teme dobio sam da obradim aktivne i pasivne poslove banke , kod pasivnih osim ostalih lombardni kredit i kredit na temelju zaloga vrijednosnih papira , pa me zanima ako neko zna dali je tu riječ o jednoj te istoj stvari ako sam ja dobro shvatio u literaturi. Ako imate slučajno nesto možete ostaviti poruku ili poslati na mail: dpletes@yahoo.com Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MASTER odgovoreno: 14. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2008. aktivni poslovni banke su oni u kojima banka plasira novce i naplaćuje kamatu (naknadu)- - ugovor o kreditu, zajmu i slično pasivni bankarski poslovi su oni u kojima banka pribavlja novac i za to plaća kamatu (naknadu) - ugovor o depozitu hibridni ugovori i aktivni i pasivni bi bio npr ugovor o izdavanju banakrke garancije - u kojem banka stvara istovremeno i obvezu i stječe pravo leasing kao pojam nije tipični bankarski proizvod - leasingom se bave posebno osnovana društva a zapravo je riječ o kompilaciji ugovora o zakupu i ugovora o kupoprodaji na rate a zapravo sve je kao u ugovoru u zajmu jer je najčešće rizik sav na primatelju leasinga o leasingu i zakonu o leasingu vidi na www.hanfa.hr koja je nadzorno tijelo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dexterrijeka odgovoreno: 14. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2008. Hvala na pomoći , zanima me dali mozda znas ovu razliku između lombardnog kredita i kredita na temelju zaloga vrijednosnih papira , ili je tu riječ o jednoj te istoj stvari. Dobro bi mi došla i špranca Ugovora o deponiranju vrijednosnih papira , ako ima neko neka mi posalj na gornji mail. Pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MASTER odgovoreno: 15. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2008. lombardi kredit se kao pojam koristi u današnjoj ekonomiiji kad banka se zadužuje kod centralne banke zalažući prvoklasne (najčešće dužničke) vrijednosne papire dakle lombardni kredit je podpojam kredita na temelju zaloga vrijednosnih papira ono što je bitno da dužnik stavlja oznaku indosmana za zalog ili kao osiguranje a založni vjeronik mora vrijednosne papire o dospjelosti naplatiti odnosno po dosjeću tražbine ovlašten ih je prodati nedavno je bio slučaj na TS Split DM daj c/a Splitska banka u kojem Vjerovnik - banka obzirom nije vratila vrijednosne papire (dionice Podravke) bila dužna nadoknaditi štetu od oko 40 mil kn spis je na reviziji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.