Jump to content

Imam kucu a ne mogu joj prici


Juznjak

Preporučene objave

70-tih godina proslog stoljeca sagradili smo sa odobrenjem ondasnjih seoskih vlasti kucu na javnom pomorskom dobru. To je uradjeno bez velike papirologije i ima nas desetak u mjestu koji smo to napravili na isti nacin.

Mi smo 27 godina isli do te kuce putem kojeg nam nitko nije ometao. Onda se je pojavio mjestanin koji je kupio susjednu kucu u izgradnji (na kojoj je zabranjena daljnja gradnja) te nam je on uskratio prilaz kojim smo se sluzili i koji je bio i ostao jedini.

Tuzio sam ga sudu medjutim on je nasao svijedoke koji su lazno svjedocili te uvjerili sud da mi tuda nismo stalno prolazili. Sud se nije pitao a kuda smo onda mi to prolazili jer je stanje na terenu ocevidno da nam je to jedini put vec je presudio da nam tu nije put. Radi se o tri (3) m2 povrsine privatnog posjeda preko kojeg je isao prilaz koji je sporan a da stvar bude jos tuznija sam susjed ni nije vlasnik vec mu je pravi vlasnik usmeno pustio tih 3 m2 prolaza.

Sud ne zeli izici na teren i uvjeriti se da ja drugog puta nemam.

Zalbe slijede ali i rjesenja u njegovu korist. Zbog zelje da se ne nerviram kucu sam ustupio stranom, EU drzavljaninu koji je tu prijavio leganan posao.

Sada njega susjed ometa te je on pozvao svoje diplomatsko-konzularne predstavnike u zastitu. Oni su i dolazili na lice mjesta u pratnji zupanijskih sudaca te su se na mjestu svi uvjerili da mi je prilaz bezrazlozno uskracen te je uz uobicajene diskusije "da se ovako nemoze u EU" te bla bla dato usmeno ohrabrenje ali Sud opet po svome i nemozemo do kuce.

Sudac koji mi je u prvom stupnju presudio porucio mi je da trazim 'nuzni prilaz'.

Sto mi je za raditi? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija