Jump to content

majka odgojiteljica


crnimarko

Preporučene objave

Molim sve dobronamjerne za pomoć oko jedne informacije ; jedna gospođa ima troje djece, nezaposlena je , suprug radi, žive na područje od posebne državne skrbi.

Gospođu zanima ako bi išli na četvrto dijete dali ima pravo na tzv. status majke odgojiteljice i u tom slučaju na neku naknadu ili mirovinu od države. Iznenadila me s tim pitanjem , znam da je bilo nekih političkih rasprava o tome , dali je izglasano nešto takvog nemam pojma ... Jel ima netko tko je upućen u tu problematiku ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o radu, koji je stupio na snagu 19. srpnja 2003. godine (Narodne novine br. 114/03) brisana je iz Zakona o radu odredba o stjecanju statusa majke odgojiteljice. Prema tome, gospođa ne može steći taj status, bez obzira na broj djece, a time ni naknadu ili mirovinu utemeljenu na tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Čitajući odgovor na ovu temu, nešto me je zaintrigiralo pa Vas molim za pojašnjenje. Iz spomenutog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (NN 114/03) članak o status roditelja odgajatelja nije uopće spomenut, niti kao promijenjen, niti kao brisan. Potpuno je “nestao”, bez naknadnih ispravaka, izmjena ili dopuna, službeno registriranih pri Narodnim novinama. Jesam li nešto previdjela? Molim Vas, ako biste mi to mogli provjeriti.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija