Jump to content

Kako to sve da stane u glavu?


scoperta

Preporučene objave

Pitanje za one koji su se s ovim gradivom uspješno izborili a i ovima koji se još bore...

kako pobogu, toliku količinu materijala sažvakati i iole išta zapamtiti?

Prvo sam prošla ZPP, a sad idem dalje. I sve mi se čini da novo gradivo izguruje staro!!!!

 

Imate li neki pametni savjet? Da li svakodnevno barem leteći ponavljat "staro znanje" pa prelaziti na novo, ili jednom tjedno obnoviti ono od čega si počeo? Ili samo učit dalje, pa šta ostane, bar dok ne saznaš komisiju pa onda po pitanjima?

Kako pobogu?! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedini odgovor: tesko!

 

ja sam pred sam ispit, i ako sam danas ponovila bitne povrede u parnici, nema sanse da odmah nakon toga ponovim i one iz kaznenog :-x

 

sad mi je cilj u ovih zadnjih deset dana ispreletat svu literaturu sto je vise moguce puta, da sve te informacije, nabrajanja, iznimke, rokovi i sl ostanu koliko toliko na okupu! Sve je to tu negdje, samo me strah da u kljucnom trenutku nece izac iz mene :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok scoperta!

 

Polozih ima skoro vec dva mjeseca, pa cu probat udijeliti koju pametnu.

Dakle, kad sam vidjela kolicinu materijala nisam znala bih li se smijala ili plakala, a onda si kazes idem, nema kukanja. Ja sam si dan podijelila u dva dijela tako da sam recimo poladana ucila kazneno a drugi dio dana zoo i ono sto sam ucila prethodni dan sam ponovila. I u tome je poanta- u ponavljanju, jer sa svakim ponavljanjem prolazenje materije ce brze ici. U pocetku sve sporo ide i nikako zapamtiti, ali s vremenom ti se mozak ubrza. A druga stvar je da ne mozes sve znati, treba se skoncentrirati na bitne zakone, na kapitalce i njih vrtitt stalno, a ove manje bitne ne toliko u detalje.

Mogu ti samo rec da sam zadnja 3 tjedna svaki dan vrtila sve predmete, doduse bez uprave i radnog i ustava, jer me jednostavno bilo strah da ako ponovim prvo kazneno pa gradjansko i sve ostalo redom i dodjem na ispit s ponovljenim gradivom od prije mjesec dana, da necu pojma imat. Ali imas pojma,itekakvog. Ne bi vjerovala otkud covjek izvlaci odgovore. Mislila sam da cu past gradjansko,da nema sanse, a ono postavi ti pitanje, i samo pred ocima vidis odgovor na stranici u zakonu, u knjizi, na nekom papiru, negdje gdje si samo mozda i letimicno nesto pogledala, procitala. Nevjerojatan je taj nas mozak!

Zato knjigu u ruke i samo prolazi sto vise, ponavljaj, slusaj ispit, gledaj pitanja, i bit ce ok!

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija