Jump to content

savjet....


mileni123

Preporučene objave

Pozdrav svima. Već duže vrijeme pratim ovaj forum, i nasao sam dosta interesantnih savjeta. Imao bih pitanje: pri kraju mi je rjesavanje vojne mirovine (100% profesionalna) po sporazumu s bih. Imam status branitelja-dragovoljca u RH, postoji li mogucnost, na osnovu ovog rjesenja, ostvariti status HRVI? Ranjen sam, nije u pitanju oboljenje. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom savjetu, prijedlogu sugestiji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Status HRVI se ne stječe na osnovu ovoga ili onoga rješenja, nego kompletiraš svu medicinsku dokumentaciju na osnovu koje tražiš status i zajedno sa zahtjevom za priznavanje statusa šalješ na nadležno prvostupno liječničko povjerenstvo. Da li od dokumentacije ide još nešto, nisam siguran, možda ti se javi netko tko je nedavno to riješio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mileni123 je napisao:

... pri kraju mi je rjesavanje vojne mirovine (100% profesionalna) po sporazumu s bih. Imam status branitelja-dragovoljca u RH, postoji li mogucnost, na osnovu ovog rjesenja, ostvariti status HRVI?

 

DeniD ti je već odgovorio ono bitno, ali bih još dodao da je - radi određivanja upravnog tijela

nadležnog za rješavanje o ev. zahtjevu za priznavanje statusa HRVI - važno da li imaš prebivalište u RH.

Također je bitno pitanje da li je ranjavanje zadobiveno u vrijeme kada ste bili pripadnik HV-a, te da vam za navedeno ranjavanje nije već priznat status RVI-a u BiH.

I na kraju, preduvjet za ostvarivanje statusa HRVI-a po osnovi ranjavanja je potvrda o okolnostima stradavanja izdana od nadležne postrojbe HV-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za priznavanje statusa HRVI( kao posljedica ranjavanja) podnosi se, za razliku od PTSP-a i sl., bez vremenskog ograničenja a nevezano za rješenje o umirovljenju ili neko drugo rješenje. Druga je stvar hoće li ti nakon ovoliko vremena od dom. rata dokumentaciju LP uvažiti. Prije podnošenja zahtjeva svakako obnovi dokumentaciju(terapije i drugo).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pesimist je napisao:

Druga je stvar hoće li ti nakon ovoliko vremena od dom. rata dokumentaciju LP uvažiti.

 

Ukoliko ima potvrdu o okolnostima stradavanja HB u DR i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju o liječenju nakon ranjavanja, liječničko povjerenstvo mora utvrditi da je ranjavanje posljedica DR. Pitanje je jedino da li je navedeno ranjavanje ostavilo posljedice i da li su one takve da uzrokuju invalidnost veću od 20%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija