Jump to content

kako provjerit vlasika


ivan.z

Preporučene objave

pozdrav

 

imam problem naime imam živu mamu i dvije sestre i brata ukupno nas je 4.

problem je u tome sto je mama bolesna dosta dugo a posjeduje sta od cca.80.000 E vrijednosti i sada je problem tome sto svi zele stan a ubiti se prave kao da su nezainteresirani a mole boga ne daj boze najgore.

mama nikome nije prepisala stan po njezinom pričanju ali sumljam da ga je prepisala ili ostavila nakon smrti mome bratu odnosno njenom sinu.

 

to ja samo mislim po ponašanju isključivo moje mišljenje,ali vam kazem sumljivo mi je jer stalno govori o njemu a najmanje joj pomaze ja inace perem je i skuham dajem nesto novaca itd. a sve druge sestre ili jedini njen sin svi na jeziku rade i dogovaraju se ali nista ne pomazu njoj.

 

želim da se taj stan pravedno podjeli ali se bojim da nije več prepisala ili ostavila nekom stan stvarno bi mi bilo teško kad bi drugom ostavila a ja se ubiti brinem za nju želim samo pravednu raspodjelu.

 

zanima me da li mogu negdje na internetu provjeriti vlasnika tog stana (nemam br.ćestice ili zl uloška) pa da li mogu provjeriti po imenu ili jmbg-u ili moram na opčinu i da li če mi htjeti reči???

 

p.s. ja ivan sam ovo napisao ali da bi te lakše shvatili napisao sam u rodu od majke inače ja sam samo neutralni unuk u ovoj priči. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok slažem se ali problem je pitat mamu ej mama daj mi br. čestice jer ti ne vjerujem na koga si prepisala stan pa mislim to nekako u tajnosti i s dokazima je suočiti jer ukoliko nije na nikoga napisala imam problem u familijim.

napisao sam da mislim da je stan prepisala sinu odnosno mom bratu samo MOJE MIŠLJENJE po mojoj procijeni. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne znate broj čestice, tada idite u katastar i tražite uvid u katastarske planove. Potražite položaj te čestice (zgrade gdje se stan nalazi), a na njemu piše i broj čestice.

Tada idite provjeriti u gruntovnicu.

Međutim, napominjem da je moguće da upisa još nema.

Npr. ako je nekom majka to ostavila iza smrti po oporuci, upisi će ići tek nakon smrti, do tad je majka vlasnica.

Ugovori o doživotnom se mogu zabilježiti u gruntovnici, pa jedino to možete vidjeti upisano, pod uvjetom da je upis zabilježbe doista i zatražen (a to je volja ovlaštenika).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija