Jump to content

Kazna za prekoracenje brzine


Mr.T

Preporučene objave

Dobio sam kaznu za prekoracenje brzine, tocnije postom sam dobio prekrsajni nalog u kojem stoji da sam se kretao brzinom 16km/h vecom od dopustene i dobio sam kaznu 500kn plus 100kn sudski troskovi. Pise da kaznu moram platiti u roku 8 dana na ziroracun ili u postaji u kojoj je izdana kazna, također pise da mogu pisati prigovor ... sto mi je ciniti da izbjegnem placanje ili barem da smanjim iznos kazne, dali da pisem prigovor ili da odem u policijsku postaju i trazim da mi napisu mjeru upozorenja (opomenu), jer nisam nikada kaznjavan za niti jedan prekrsaj, dobio sam jednu opomenu prije 3 godine isto zbog 14km/h vise od ogranicenja.

Dali je za opomenu potrebno pisati kakvo obrazlozenje, zalbu ili prigovor??

 

i da jos napomenm da od policije nisam dobio na licu mjesta nikakvu potvrdu ili izvjestaj da cu dobiti kaznu, nego prometnu i vozacku u ruke i vozi ... dali to tako ide ili sam trebao dobiti neki papir?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, to je kod nas moguće.

 

Mogao vas je policajac i ne zaustaviti, već samo ustvrditi da je neposrednim očevidom utvrdio to i to i ode novac u državni proračun,

 

Kod nas par očiju policije vrijede kao i deset parova običnog građanina.

 

Ako vam je brzinu izmjerio ručnim "laserom", da li vam je pokazao očitanje, odnosno da li je u prekršajnom nalogu naveden broj mjernog instrumenta?

 

Ako vam je pokazao, da li je ispo displeja svijetlila zelena ili crvena lampica (ako se sjećate). Ako je svijetlila crvena, onda je namještaljka.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Zokvu, postavio si jedno te isto pitanje u 3 teme u prekršajnom i prometnom pravu. Jednom sam to obrisao, a ti uporan.

 

Zašto to radiš?

 

Odovor ti je da može tražiti. Naravno da ti je policajac neće pokazati. Zato ako budeš policajca na mjestu zaustavljanja iziritirao filozofskim pitanjima pronaći će ti još poneku neispravnost u vozilu i napisati još poneku kaznicu.

 

A može to napraviti (budi siguran).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslao sam post jer nisam znao da jedan post ide u sve rubrike.Dakle odgovor je iz neznanja.Neću više.

 

Što se tiče Vašeg komentara, trebate znat slijedeće.Policajac u slučaju mjerenja brzine mora imati upaljeno rotacijsko svijetlo na autu.Ako nema nije postupio u skladu s zakonom.Uglavnom nemaju.Jeste znali to? Dakle i njima se može naći puno stvari ako se želi , ne samo nama vozačima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac u slučaju mjerenja brzine mora imati upaljeno rotacijsko svijetlo na autu.Ako nema nije postupio u skladu s zakonom.Uglavnom nemaju.Jeste znali to? Dakle i njima se može naći puno stvari ako se želi , ne samo nama vozačima.

 

 

Mjerenje brzine, upaljeno rotacijsko svjetlo????

To nitko do sad nije znao. Samo reci gdje to, u kojoj zemlji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Izuzetno bitno je da mjerenje brzine vozila s odgovarajućom napravom obavlja ovlaštena službena osoba koja mora biti u policijskoj odori, a iznimno može biti u civilu uz obvezatno nošenje reflektrirajućeg prsluka s otisnutim natpisom 'Policija'. Osim toga policijski djelatnik mora imati potvrdu o osposobljenosti rukovanja takvim uređajima. Što se tiče samog uređaja on mora biti prethodno ispitan u smislu ispravnosti. Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez video zapisa prekršitelj se obvezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Ako vozač na licu mjesta ne plati kaznu sastavlja se zapisnik, a brzina na uređaju se u njegovom prisustvu poništava. Dakle, policija načelno može mjeriti brzinu vožnje na autocestama uz prethodno navedene uvjete, ističe splitski odvjetnik Željko ?apin. Što se tiče mjerenje brzine na autocesti sa zaustavnog traka tako nešto nema pravno uporište u postojećim propisima, kaže Željko ?apin. Naime, slučaj parkiranja u zaustavnoj traci, kada policijsko vozilo s radarom stoji na zaustavnoj traci, nema u pravnoj regulativi. Ali ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svijetlo, pa čak i na autocesti jer je zaustavna traka dio kolnika. Na autocesti se nadzor brzine vozila uglavnom obavlja uz pomoć policijskih automobila presretača, te uređajima smještenim na nadvožnjacima iznad autoceste (primjerice na A1 Zagreb - Split kod odmorišta Jadova)."

IZVADAK IZ JUTARNJG LISTA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo je svačega napisanog u tim novinama koje navodiš, no jedno su nečije želje, nečija mašta, a sasvim je nešto drugo ovo na što ti kolega i moja malenkost pokušavamo skrenuti pažnju.

 

Probaj zaboraviti ovo, čim prije.......naime nikakva plava rotirka za vrijeme mjerenja brzine nigdje ne treba biti upaljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rotirka mora biti upaljena kada je policijski automobil (npr. zbog mjerenja brzine) nepropisno zaustavljen, npr. na kolniku, na iscrtanom otoku i sl. Dakle, kada izađete na Lučkom sa autoceste, i ugledate "pametne" kako stoje kod odvajanja za Krapinu i Sl. Brod i svojim vozilom zaklanjaju žutu oznaku račvanja, da, onda moraju imatui upaljenu rotirku, ako ne zbog zakonu, onda zbog sebe.

 

Dakle policajci mogu kršiti prometna pravila, ali ne bez rotirke.

 

Trebao bi netko maknuti taj znak "80" koji ne znam zašto tamo stoji, osim zbog naplate. Malo dalje je "110".

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac,

 

oprosti na pitanju, al' jesi li ti možda policajcac? ;-)

 

Ne mogu shvatiti zašto se naša policija ne bi trebala držati zakona i pravila??? Niti zašto mi koji ih plaćamo ne bi trebali to očekivati???

 

Prvo naše službenike platimo kroz porez, pa kroz kazne, a neke osobno kroz "dogovore"......

 

Nek oni rade svoj posao, al' po zakonu. A građanima, perstanite se "dogovarati" s njima, jer ne da to nije samo po zakonu, nego je štetno i za društvo općenito.

 

Dakle, moj savijet je - tražite značku i iskaznicu na uvid, ne boj te se policije, a ako vas opale više, ionako su to namjeravali, nema pomoći.

 

Ako predlože "nagodbu", vi ponudite plačanje čekom ili karticom

:-D

 

Ili, kako implicira Mrljavac, uvijek smo za nešto krivi, pa pognimo glavu, jer nas šerifi mogu uvijek usositi.

 

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija