Jump to content

Prava invalida


Frutek

Preporučene objave

Molim vas za savjet o pravimna 100% invalida. Žena, 49 godina stara stradala je u svojoj kući, slomila kičmu i sada je u kolicima. Nezaposlena je (bila je i u trenutku nesreće), suprug također. Ima oko 10 g. radnog staža. Trenutno ostvaruje jedino pravo na tuđu pomoć u iznosu oko 400 kn. Ima li pravo na još kakvu naknadu, mirovinu, stalnu socijalnu pomoć ili bilo što. Napominjem da živi na području od posebne državne skrbi. Puno biste joj pomogli savjetom.

Unaprijed hvala!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Bilo bi vam dobro obratiti se Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida. Po svim županijama imaju predstavništva, ali kako ne znam odakle ste, kontaktirajte njih pa će vas oni dalje uputiti. Njihova mail adresa je hsuti@zg.t-com.hr ili savez@hsuti.hr. Na internetu ih možete naći na www.hsuti.hr. Tamo ćete naći i mini katalog prava za invalide. Tel. je 01/4812-004. Za početak znam da gospođa ima pravo na trajno oslobađanje od plaćanja participacije, ali i niz drugih pogodnosti (za prijevoz, zatim za automobil ukoliko je slucajno na njeno ime)...

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija