Jump to content

kako dalje?!Help!


heroina

Preporučene objave

Baka je imala obrt i 2005. ga je zatvorila.U međuvremenu se uspostavilo da je dužna platiti porez koji za njene mogućnosti je prevelika svota.Budući da joj je mirovina već zadužena dobila je riješenje o ovrsi nekretnine točnije 1/14 očeve kuće.Zasad se Porezna još nije uknjižila.

Zanima što će biti nakon bankine smrti?!Mama i mi djeca bi se odrekli tog nasljedstva no kako u tom slučaju prolaze njezina braća i trebaju li se i oni odreći kako ne bi snosili dug?!Što će biti s dugom i postoji li zastara?!

Molim Vas pomognite...Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nasljednici odgovaraju za dugove samo do visine naslijeđene imovine. zakonski naslijednici su supružnici i djeca. treba vidjeti koliki je dug a kolika visina imovine koja bi se naslijedila (vasa majka i njena braca, te otac ukoliko je živ). Rješenje o ovrsi ako je postalo pravomoćno (a to vjerojatno je ako nije uložen prigovor), rok za zastaru je 10 godina. A kako je ovrha vjerojatno zabilježene na nekretnini, oni će se uvijek iz nje namiriti. samo ako je na 1/14, tko je na preostale 13/14, pa da taj netko u ovršnom postupku se pojavi i kao kupac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija