Jump to content

Postupanje Upravnog suda


Duro

Preporučene objave

Molim mišljenje i savjet o sljedećem: kolega je iživciran što mu HZMO nije riješio žalbu osam mjeseci i informacijama u stilu kod tog je referenta i u radu je (a referenta ne možeš uhvatiti telefonom,…) podnio tužbu (iako mu je savjetovano da se strpi) Upravnom sudu radi nedonošenja rješenja po žalbi (pisano tražio ponovno donošenje rješenja prije tri mjeseca,…, dakle kao da je odbijena); ali gle divnog čuda, nekoliko dana po podnošenju tužbe stiže rješenje od HZMO (žalba je neosnovana,…); interesira ga hoće li sud tražiti (ovo tražiti u smislu obvezno ili dobra volja) njegovo očitovanje o podnesenoj tužbi imajući u vidu to doneseno rješenje ili on mora dostaviti novu tužbu po tom rješenju ili …? Ja sam mu rekao da će sud najvjerojatnije tražiti njegovo očitovanje., ali mirnije bih spavao da to netko potvrdi pogotovo imajući u vidu da brzo prođe trideset dana i ne bih želio kolegi naštetiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Duro je napisao:

... interesira ga hoće li sud tražiti (ovo tražiti u smislu obvezno ili dobra volja) njegovo očitovanje o podnesenoj tužbi imajući u vidu to doneseno rješenje ili on mora dostaviti novu tužbu po tom rješenju ili …?

Ukoliko upravno tijelo za vrijeme sudskog postupka pokrenutog tužbom zbog šutnje uprave donese upravni akt, to će tijelo izvijestiti o tome i sud pred kojim je spor pokrenut. Upravni sud će pozvati tužitelja da u roku od 15 dana izjavi je li naknadno donesenim aktom zadovoljan ili ostaje pri tužbu i u kojem opsegu, tj. proširuje li tužbu i na novi akt. Sud će nastaviti postupak samo ako tužitelj izjavi da novim aktom nije zadovoljan, a u protivnom će obustaviti postupak.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija