smiklic objavljeno: 4. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 4. lipanj 2008. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Otac me se odrekao i ja sam ostao živjeti s majkom koja se ponovo udala za mog očuha ,koji me usvojio i čije prezime nosim. Moj pravi otac se u međuvremenu oženio još dva puta i sa svakom ženom ima po jednog sina što znači da imam dva polubrata. Dali i ja imam pravo na dio nasljedstva poslije smrti biološkog oca, bez obzira na njegovu oporuku, jer će vjerovatno sve prepisati posljednjem sinu ili ženi s kojima živi. Puno hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 4. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. lipanj 2008. Za konkretan odgovor morate prvo navesti kad ste bili posvojeni, kako bi se utvrdilo koji je obiteljski zakon i nasljedni zakon tada bio na snazi. Npr. raniji obiteljski zakon je predviđao 2 vrste posvojenja: sa srodničkim i sa roditeljskim posvojenjem. Generalno govoreći, posvojenjem prestaju nasljedna prava sa posvojenog djeteta sa krvnim srodnicima, osim glede onog roditelja koji je s posvojiteljem u braku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.