Jump to content

Pomognite mi nisam zgriješio ali bi mogao!?


Fear

Preporučene objave

Naime imam veliki problem, a dijelom je kriva gospoda iz Lučke kapetanije i to službena osoba ali sad je za to kasno.

 

Dakle probao sam da kupim čamac u HR ali naravno nije išlo zbog nekih problema oko leasinga. Ja sam državljanin RH i prebivalište u RH.

 

Imam prijatelja sa kojim sam po pola kupio gliser, 5.2m, motor od 60 konja, vrijednost je nekih 130 000kn!

 

Uglavnom ja sam mislio uz punomoc leasing grupe da mogu upravljat čamcem dok me nije KOLPALO skoro kad su mi rekli da radim carinski prekršaj i da mi je ta "punomoć" beskorisna...

 

Odmah zove carinarnicu i čovik mi kaze da bi morao platit 8% carinske pristojbe, 22% PDV-a, pa sam mislio ma problem riješen...međutim ispostavilo se da moj prijatelj koji je SLO ne može registrirat čamac SLO Leasing kuće na HR zastavu već mora da bude SLO s obzirom da mjesto prebivališta SLO, sad veliki problem je taj što sam izvisio!

 

Ne znam kolika mi je kazna za prekršaj, uredno imam sve papire za upravljanje brodicama, imao bi HR Vinjetu, sve po propisu osim te #OOPS#ne CARINE, sad me zanima zna li netko kolika je kazna za to, rekli su mi nešto drakonski pa čak i pljenidba...

 

Mene odma zanima sljedeće, ja sam student vanredni, nezaposlen, a gliser je na leasing kuću!

 

Kako oni mogu zaplijenit nešto što nije moje?

Koliko kaznu mi mogu naplatit ako nemam dohotke (nezaposlen sam)?

 

Koliko zatvora bi dobio ako ne mogu platit itd...

 

Radim sad svom snagom da otkrijem neki način da ne najebem ali vidim da se steže to žestoko zbog bolesnih umova tajkuna koji su dovodili jahturine od par miliona EURa na Monte Carlo zastavu da bi ispštao ja sa brodićem od 5m, ODLIČNI SU NAM ZAKONI! SUPER!

 

Pomoć bilo kakva ili savjet...

 

P.S. Najgore od svega mi bilo kad mi lik pa čak i iz carine kaze pa pravi se blentav ako te zaustave da kao "nisi" znao a ja se uzasavam toga jer volim imat sve uredno i da barem znam što me čeka (sankcija) medjutim nitko od svih koje sam zvao kapetanije, carine, policije ne moze da mi kaze kaznu vec je OD-DO, pa nije valjda za brod od 5m kazna 100 000kn??? Ako cili čamac dodje malo više od 100 000kn, dakle pomagajte ako pomoći ikakve ima... :-(:misli::-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi samo o par (1-2-3) ajde pristajem riskirat jer ne vidjam često pandurije, a možda me i puste ako budu otočani na gliseru MUP-a, samo je #OOPS#no ako budu gospari Dubrovački, samo me zanima još nešto, da li oni kaznu unose u sustav sa glisera??? Ili tek kad dodju doma onda tipkaju kazne? Puno hvala na ovome!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koja ne prijavi cariniku robu na ulasku u RH platit će kaznu(nije bitno kolika je).Isto tako drž.RH NE MOŽE upravljat vozilom strane reg.oznake ukoliko nije vlasnik uz njega ili ne radi negdje vani uz regulirane dokumente tj.radnu dozvolu.Takvo vozilo će se oduzet od vozača i vozač plaća kaznu.Takav je sistem i sa plovilom.Ti si drž.RH a plovilo je reg.u SLO.Ti možeš upravljat plovilom od nekog rent a cara odnosno kakvog plava ako to postoji a nemožeš imat leasing iz SLO kao ni slovenac iz RH.Dere te carinski sud.Kazna je u rasponu od-do pa možeš dobit minimalnu,srednju ili najveću.Sve je po zakonu.SLO prijatelj ti logički nemože registrirat čamac u RH pa ni u SLO jer on nije vlasnik nego leasing kuća,on je samo korisnik plovila.Što nijih briga da li si zaposlen ili nisi.Ako imaš lovu platiš kaznu ako nemaš ideš na godinji u zatvor po cijeni 300 kn/dan.Tajkuni su pametniji od tebe jer su u monte carlu i negdje otvorili firmu na papiru i mogu tamo registrirat i jahtu i autu i šta god i nemože im nitko ništa.Tako rade i dečki izvana kod nas.A i naši koji nisu tajkuni.Dal ti ovo odgovara ili ne ali je tako.Vrati ti svoju lovu nekako i kupi čamac kod nas ili uvezi neki polovni plati carinu i pdv i bog te veseli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija