Jump to content

Pitanje


ROMANN

Preporučene objave

Molim da mi netko odgovori u 9 mj.07.g bio sam na prvostupanjskoj komisiji u Zgb,,poradi priznavanja statusa rvi , i tamo sam dobio 20% privremeno .ovih dana stiglo mi je rješenje da se ukida to rješenje i vraca na ponovljnji postupak , a kao obrazloženje da se nisam poćeo ljeciti u roku 10 g nakon rata , što je i tocno 13.03.07 prvi put kod psihijatra . u mupu sam od 90 g ratni put mi je ful a ukinuli su mi status rvi . neznam što mi preostaje dalje dali da se dalje liječim ili da ode u mirovinu pošto krajem godine imam 30 g staža

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ROMANN je napisao:

Molim da mi netko odgovori u 9 mj.07.g bio sam na prvostupanjskoj komisiji u Zgb,,poradi priznavanja statusa rvi , i tamo sam dobio 20% privremeno .ovih dana stiglo mi je rješenje da se ukida to rješenje i vraca na ponovljnji postupak , a kao obrazloženje da se nisam poćeo ljeciti u roku 10 g nakon rata

 

Ukoliko prvostupanjsko tijelo ne postupi sukladno Zakonu normalno je da drugostupanjsko tijelo poništi prvostupanjsko rješenje i predmet vrati na ponovni postupak sa uputom što treba napraviti u ponovljenom postupku. S obzirom na obrazloženje koje ste naveli, logičan slijed bi bio da sada prvostupanjsko tijelo vaš predmet uputi stručnom timu na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je oboljenje posljedica sudjelovanja u DR ili nije (to je prvostupanjsko tijelo trebalo odmah napraviti kada je utvrdilo da ste se počeli liječiti nakon roka od 10 godina od prestanka sudjelovanja u DR).

 

ROMANN je napisao:

... što je i tocno 13.03.07 prvi put kod psihijatra

 

Pod pretpostavkom da niste pogriješili u godini ispada da ste prije podnijeli zahtjev za priznavanje statusa HRVI-a (morali ste podnijeti do konca 2005.) nego što ste prvi put otišli kod psihijatra (2007.) :misli:

 

ROMANN je napisao:

... ukinuli su mi status rvi ...

Ništa vam nisu ukinuli jer status HRVI-a niste ni imali (postupak priznavanja statusa HRVI-a je dvostepen i završava donošenjem drugostupanjskog rješenja, a ne prvostupanjskog). U izreci prvostupanjskog rješenja trebalo bi pisati da to rješenje podliježe reviziji. Tek kada prođe reviziju i ukoliko ona potvrdi status HRVI-a možete reći da imate navedeni status i prava temeljena na istom.

 

ROMANN je napisao:

... neznam što mi preostaje dalje dali da se dalje liječim ili da ode u mirovinu pošto krajem godine imam 30 g staža

 

Ovakva pitanja ne bi trebalo postavljati, jer ukoliko imate zdravstvenih problema (budući ste naveli psihijatra pretpostavljam psihičkih) ne biste trebali imati dilema da li se dalje liječiti ili ne.

Odlazak u bilo kakvu mirovinu neće vas izliječiti.

Garant.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ROMANN je napisao:

u 9 mj.07.g bio sam na prvostupanjskoj komisiji u Zgb,,poradi priznavanja statusa rvi , i tamo sam dobio 20% privremeno .ovih dana stiglo mi je rješenje

 

Još jedna informacija dokle su stigli sa predmetima vezano za priznavanje statusa hrvi-a, znači ovih dana stižu rješenja dlp-a od 9-tog mjeseca 2007 godine. Znači oni koji su bili u 10 mjesecu na plp mogli bi 2.stupanjsko rješenje očekivati slijedeći mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija