Jump to content

prenamjena tavana u stambeni prostor


fedja

Preporučene objave

imam jedno pitanje:

zanima me da li se uopće može i n akoji način tavan u centru grada legalno prenamijniti u stambeni prostor. Naime, postoje priče kako za novi stambeni prostor na tavanu treba osigurati parkirno mjesto, što je jednako nemmogućem u centru grada? Da li je to uistinu tako, što u stvari znači da se niti jedan tavan ne može prenamijeniti u stambebni prostor ili su pak neki drugi uvjeti.

pozdrav i hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako kreneš, hajde nazovimo to, legalnim putem.. ono dozvole.. prostorno uređenje, zaštita i hrpe tih stvari zakopat ćeš se do vrata i ne maknut niti cm.

U svemu tome osnovna je stvar da li si vlasnik tavana ono 1/1 ili to namjeravaš postati odnosno kupiti prostor tavana odnosno potkrovlja od nekog..

Glavni princip je izbjegnut sve te dozvole i potvrde uz uvjet da se sve građevinski i arhitektonski izvede OK, a što je moguće, recimo nedorečenost propisa i to. Ofkors u svemu tome i susjedi (suvlasnici zgrade) igraju bitnu ulogu što se tiče poznatog hrvatskog jala :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija