Jump to content

ovršni zakon


domico

Preporučene objave

domico je napisao:

Zbog nastalog duga a po rješenju javnog bilježnika oduzima mi se cijeli iznos od 1200 kn koje dobivam preko burze Napominjem da nisam dao nikakvu izjavu u banci da mi se to radi Kome se mogu obratiti za pomoć?

 

taj se iznos (koji primaš preko burze) ne smije dirati.

p.s.

ako ti nije još istekao rok od 8 dana za prigovor na rješenje javnog bilježnika, napiši prigovor.

inače, o kakvom se neplaćenom računu radi? za struju? vodu? zastara za ta potraživanja nastupa nakon 1 godine od dana dospjelosti svakog pojedinog računa (dospijeće plaćanja). pa ako još imaš vremena podnijeti prigovor, u njemu istakni da je za potraživanja ovrhovoditelja nastupila zastara. zatim istakni da nemaš nikakvih primanja osim primanja s burze, a da to ne može biti predmetom ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

da ne otvaram novu temu na vec jednu postojecu, imam pitanje.

naime, da bas sad ne idem u detalje, imala sam dug banci oko 1600kn, 2006. buduci da je tadasnja banka bila nova (sada otp) nitko se nije javljao. i tup sada u 9 mj. meni ovrha na racunu. bez ijedne obavijesti bez icega. pa smo se dogovorili otplatit dug u 3 rate, jer je sad vec narasao na 3600kn i tu su nam rekli da su i sudski troskovi. naime, trebala sam dobit rijesenje od odvjetnika, nisam dobila. i sad 2 dana prije nego trebam platit zadnju ratu, opet su mi stavili ovrhu na cijelu placu, iako su mogli uzet s racuna tih mizernih 1000kn. mislim, razumjela bi da je rijec o 25000kn a ne o 1000kn. u svakom slucaju, kada sam nazvala otp da vidim sto se dogadja i zasto je to tako gospodja toliko kulturna i profesionalna da bi slobodno mogla suradjivat jedino sa svinjama na zivotinjskoj farmi se izdere na mene i poklopi mi slusalicu. sada je jos uvijek blokada, cijeli dan se ne javlja nitko na telefon, nista ne znam, a jos mi je napomenula da cu trebat placat i sudske troskove koje sam vec platila. i naravno da obavijesti i rijesenja nisu stigla na moju kucnu adresu, a nisam ju mijenjala, znaci imaju je.

 

Vrlo bih bila zahvalna kada bi mi pomogli i rekli sto mi je ciniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje o ovrsi ćete dobiti na kućnu adresu (bar bi trebali).

 

Ako se ne žalite, novac koji je zepljenjen (dakle još nije legalo na račun banci, već je samo zapljenjen i nije još preneesn ovrhovoditelju) će se prenijeti na račun vjeroniku.

 

Ako se žalite novac će i dalje biti zapljenjen, ali neće biti prenesen vjerovniku (ovrhovoditelju) do rješenja županijskog suda.

 

Žalbeni razlog u Vašem slučaju može biti dogovor s ovrhovoditeljem da se plati u ratama, ali to trebate dokazati - što ćete vrlo, vrlo teško jer će banka vjherojatno to negirati.

 

Čak ni Vama ne odgovara odugovlačenje jer su kamate banke astronomske (podsjećam da jedino oni imaju zakonsko prvo naplate kamata na kamatu!!) :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sta nisu rekli prije 3 godine da vise nema (lihvarskih) kamata na kamatu...da ne otvaram drugu temu,koja je to tocka zakona gdje sam ja duzan HEP-u dostaviti sve svoje racune,tekuci,ziro,devizni i ukoliko te ne ucinim da ce pokrenuti sudski postupak...radi se o neutemeljenom dugu koji je vec na sudu i otplaceno je 80% "duga"...i kako bi se to moglo protumacit da ima naznaka da ce izgubiti parnicu pa me tjeraju na brzu naplatu iako imamo dogovor o obrocnom placanju dok sud ne odluci ko je u pravu ili imaju naznaka da ce dobit parnicu pa su se osili i vise im neodgovara obrocna otplata!?!...lopovski u svakom slucaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija