Jump to content

naslijedili smo kuce na sve strane a nemamo nista


problemcic

Preporučene objave

imam jedan viseslojni problem.sestra i ja smo naslijedili iza roditelja dijelove u pet kuca.u nekim smo 2/3 vlasnici u nekim manje.u njima svima netko zivi ili koristi.mi smo u teskoj financijskoj situaciji i htjeli bi to prodati,kucali smo na sva vrata i na sve moguce nacine,sve se svodilo na isto,ne mozemo nista.htjeli smo podici fizicku diobu ali navodno za to se svi suvlasnici moraju sloziti,za nas je to glupost,normalno da njima to nije u interesu,nudili smo njima da otkupe ali nece,ne mozemo ni uci unutra jer oni tu zive.Konkretno imamo jednu kucu na moru dijelimo je sa stricem ali on nece da proda niti da otkupi.ali uredno placamo poreze jer moramo.sta da radimo ?mora biti neko rjesenje,jer ja znam da slucajno u mojoj kuci neko ima i najmanji dio mene bi izbacio,a mi ne mozemo nista.

unaprijed hvala :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

notarica je napisao:

Na sudu možete pokrenuti postupak razgvrnuća suvlasništva.

Sud može odrediti fizičku diobu, što znači da nakon toga slobodno sami možete prodati taj dio.

ko fizička dioba nije moguća, sud može odrediti i civilno razvrgnuće, tj. prodaju, te podjelu novaca sukladno suvlasničkim omjerima.

 

Notarice, neće biti moguća fizička dioba. Kada suvlasnici suvlasničku nekretninu niz godina uživaju kao fizički odijeljene dijelove zemljišne čestice, smatra se da je između ranijih suvlasnika izvršena fizička dioba nekretnina, bez obzira na to što je suvlasnička zajednica ostala upisana u zemljišnim knjigama. Iz razloga kojih je problemčić navela u svom postu, neće biti moguća fizička, nego će se ići na civilno razvrgnuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija