Jump to content

zarobljenici? - radovi na Radnickoj ?


Persevera

Preporučene objave

Pitam se gdje je nestao post s pitanjem o pristupnom putu za vrijeme trajanja radova na Radnickoj? Kod slanja odgovora prethodni post je jednostavno nestao?

 

No evo odgovora na taj misteriozno nestali post:

 

"Iz ovoga sto navodite proizlazi da nemate pristup vasoj kuci ( a niti susjedi) sto se nikako ne smije tolerirati. Izvodjac radova je duzan osigurati pristup za vrijeme izvodjenja radova, a ako se radi o polaganju cijevi u velikoj duljini on jako dobro zna da onda mora radove izvoditi u odsjeccima (na jednom dijelu u duljini od desetak metara izvodi radove, a onda to zatvori i preko toga vam omoguci pristup, pa onda radi na slijedih desetak metara itd...).

 

Vi nemate sto cekati - odmah zahtijevajte razgovor sa sefom gradilista. Upozorite ga da se protivite daljnjem izvodjenju radova, ako ne reagira - odmah mu to urucite i pismeno, s obrazlozenjem da nemate pristupni put.

 

Nakon toga saznajte tko je izvodjac radova, koje je vjerojatno neko privatno poduzece koje nastupa kao podizvodjac. Onda trazite telefon i tako isto obavijestite njihovog direktora.

 

Oni ce se sigurno protiviti - no, ne ulazite u prepirku i verbalno obajsnjavanje s njima, jer oni ne odlucuju u konacnici o tome. Oni ce o vasem protivljenju informirati svoh narucitelja - a to je Grad Zagreb. Na stranicama Holdinga naci cete podatke o Nadcestariji koja je zaduzena za vas dio grada.

Nazovite Nadcestariju, tj. broj Direktora, inzistirajte da s njim razgovarate i obavijestite ga o problemu. Ako imate problema da s njim stupite u kontakt, jer tete koje zvacu (jedu) i srcu kavicu na telefon razmisljaju da li je direktor na sastanku ili je vani, budite uporni i

obavezno trazite broj faxa i na taj fax im posaljite svoje neslaganje s obrazlozenjem i svojim telefonom za kontakt.

 

Sve smo ovo, tocno ovim redoslijedom uradili pocetkom sestog mjeseca, zbog slicne problematike kao sto je vasa.

Morali smo i dezurati na samom gradilistu dok je trajala intezivna faza radova. Ali isplatilo se - direktori Nadcestarija su obicno gradjevinci koji se razumiju u posao. U mom slucaju, iako sa puta iz inozemstva, uspjeh ga istjerati na gradiliste i spasiti, popraviti radove koji bi trajno upropastili pristup nasoj kuci.

Dakle, moze se i po ovom scenariju je sve na kraju uradjeno stvarno jako dobro. A mogla je biti katastrofa ( sto imam priliku gledati stotinjak metara dalje ).

 

Mislim da u vasoj situaciji ne trebate traziti pravne clanke i gubiti vrijeme na konzultacije, ako su oni vec u ovoj fazi i da imate rupu uz ogradu, ne cekajte ni minute!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija