Jump to content

Zaštita privatnosti radnika


PlavoMore

Preporučene objave

Članak 22. ZOR-a:

 

(1) Osobni podaci radnika smiju se prikupljati, obrađivati, koristiti i dostavljati trećim osobama samo ako je to određeno ovim ili drugim zakonom ili ako je to potrebno radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, odnosno u svezi s radnim odnosom.

 

Da li u osobne podatke spadaju CV-ovi, tj. da li poslodavac smije CV-ove s imenom i prezimenom zaposlenika slati npr. prilikom prijave na (komercijalni) natječaj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini mi se, ako firma ne dobije poslove, neće moći zapošljavati radnike, pa je to nekako u vezi s radnim odnosom tih radnika. Posve druga stvar bi bila da podatke ustupa okolo da bi vas netko ugnjavljivao ponudama i pokušavao vam nešto prodati. Evo, bio takav nekakav slučaj ovdje na Legalisu opisan: INA ustupa podatke svojih radnika Diners-u i onda oni fino radnicima, bez da su ovi tražili, naprave kreditne kartice. To mi se čini nedvojbenim kršenjem odredbi o rukovanju s osobnim podacima radnika.

Sad, ovo su stvarno finese. Osobni podaci su sve - i ime, prezime, kvalifikacije, u vezi dobivanja posla šalju te podatke na natječaj. Bi li mogli bez spominjanja konkretnih imena - vjerojatno da, ali valjda to čine zbog personaliziranog pristupa ili što ja znam...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija