Jump to content

Grobno mjesto


ruzmarinka

Preporučene objave

Moj je otac za života potpisao i ovjerio kod Javnog bilježnika ugovor za korištenje prava na korištenje grobnog mjesta. To je bio poklon od žene za koju se brinuo 40-tak godina. Ništa za uzvrat nije tražio , ona mu je sam ponudila to iz zahvalnosti. Ona danas ima 95 g.

Dogovorili su se za za dva mjesta u koji bi se položile dvoje urne ( moja mama i tata) . Dogovorili su se da na grobu može stajati knjiga sa podacima umrlih (ime i prezime i datum). Moj je tata umro prije 2 mjeseca, i nakon smrti ja sam nju pitala da li se slaže da na grob stavim spomenik u obliku knjige kako se se već prije dogovorili, i ona je pristala i rekla da je to u redu.

U međuvremenu se pojavio njen nečak, koji je došao iz Kanade( ima kanadsko i slovenko državljanstvo ) i svojim arogantnim stavom utjeće na tu ženu. Želi po svaki cijenu osporiti taj već prije ovjereni ugovor, iako nema nikakva prava na taj grob , sve dok je njegova teta živa.

Sada mi prijeti da moram u najkraćem vremenskom roku maknutu tu "knjigu", jer će je on sam zdrobiti i uništiti.

Zar moj otac nema pravo da mu na grobu barem ime piše.

Na ugovor je napisao svojom rukom niz uvjeta koje mi moramo poštivati, ali oni nisu potpisani niti ovjereni od Javnog bilježnika. Čovjek me naziva na telefon i prijeti i kaže da nemam nikakva prava jer sam Hrvatica, i da će sve zdrobiti i uništiti na grobu.

Kakva su moja prava i kako se mogu zaštiti od takvog nasilnika, koji nema ništa s tim grobom, ali utjeće na ženu staru 95 g. Ja se sve s njom dogovorim bez problema, a kad on dođe sve ospori i zabrani.Kad je tata umro, osobno sam otišla k njoj da se dogovorimo oko detalja, ta ne povrijedim njezine želje i prava,jer nisam željela nešto učiniti bez njenog znanja, i ona se složila sa idejom , a sada to nijeće, jer joj on prijeti i uvjerava je u sasvim druge stvari. On čeka da ona umre i da taj grob proda, ako ga već nije. Da li da ga prijavim policiji da prijetnju ? Što da radim i kako da se zaštitim? Još mi se tata nije ni ohladio u grobu, a već pljuju po njemu. Zanima me koja su moja prava i kako se mogu zaštiti i što učiniti, ako on doista uništi taj spomenik koji sam ja platila 1000 €.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija