Jump to content

posredovanje czss-a pri određivanju skrbništva


SUNRISE08

Preporučene objave

ukratko:sud je donio privremeno riješenje da dijete i dalje ostane zivjeti samnom a do okončanja brakorazvodnog postupka mene i bivse.

prije donosenja tog priv.riješenja czss je sproveo postupak utvrđivanja interesa djeteta,a također je sproveo i posredovanje,te ce još i provesti ponovno razgovor s djetetom i pozvati nas oboje na neko testiranje.

zanima me da li je netko prošao slično ili je upućen kakva su to testiranja i na sto se odnose ta "pitanja"koja cemo rjesavati bivsa i ja

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS je trebao u toku postupka posredovanja provesti psihološko testiranje obje stranke u postupku (roditelja).

 

Kako isto vjerojatno nije učinio onda vas naknadno poziva.

 

Samo ostaje nejasno iz vašeg pitanja, da li je CZSS donio konačno mišljenje u postupku posredovanja, a da nije proveo psihološku obradu,ma koliko ista bila najčešće formalnost i po stručnoj razini i sadržaju najčešće odgovarala psihološkom testiranju koje treba obaviti prije polaganja vozačkog ispita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U meni poznatom slučaju, radi se o tome da CzSS utrđuje je li u interesu djeteta da ostane živjeti kod tog roditelja kod kojeg živi, a testiranja se (kao što je canis rekao) provode u psihološkom obliku tj. tu utvrđuju psihološko stanje majke i oca, te djeteta i donose zaključak o posredovanju i svoje mišljenje o dodjeljivanju skrbi te mišljenje je li potreban nadzor nad susretima drugog roditelja s djetetom... tako je bar bilo u mom slučaju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo bi biti u svakom slučaju, ne ponekom ili regionalno-svojevoljnom nahođenju.

 

I to bez obzira s kim je trenutno dijete, je li tužba ili sporazum- jer nisu tu da prosude je li dogovor roditelja ili mišljenje i stav jednog glede repdloženog ispravan, već da stručnim metodama dođu do zaključka što je za dobrobit djeteta najbolje te u skladu s tim donesu nalaz i mišljanje kao preporuku sudu glede povjeravanja djeteta, (no ne i roditeljskoj skrbi koja je zajednička i dalje bez obzira na ishod, osim ukoliko se nekog lišava iste no to nije obavezan sadržaj razvoda braka već se odnosi na teža kršenja prava djeteta).

 

Samo, to je vrlo često SF.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Rodila sam vanbračno dijete, ali ga otac sada želi oduzeti sa kojekakvim prijavama, pričama...stalno me iz czss-a zovu na razgovore, dolaze mi nenajavljene i nikada prilikom njihovog posjeta nije bilo problema, znači...sve uvijek u najboljem redu.

Bili smo na razgovoru kod psihologa i sada još slijedi psihološko testiranje.

Htjela sam zamoliti ako netko zna što se otprilike pita u tim testovima, ako su pisanog oblika, odnosno što te pitaju ako su usmenog oblika.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija