Jump to content

Zabrana poslovanja tekućeg računa


Gladnapravde

Preporučene objave

Slučaj je slijedeći:

Mojoj majci su zbog duga stavili zabranu na tekući račun (točnije to je bio nalog Amexa), inače je podstanar i uzdrzava maloljetnu kćer, to je plaćica od bijednih 2400kn s kojom naravno jedva spaja kraj s krajem. Sad kad su joj stavili tu zabranu mora to što prije riješiti dogovorom, no prije nego što išta potpiše molim Vas da mi kažete koliko joj zakonom smiju skidati s plaće? Oni su spominjali pola no zar to nije malo previše (obzirom na njenu situaciju)?.....

 

Puno hvala od zabrinute kćeri. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa to varira od banke do banke... ali, ako vec kazete da je "dogovor", neka onda vasa majka pokusa objasniti situaciju (pismeno) i uz molbu za manju "ratu" vracanja duga...

svaka banka drugacije radi, npr. ako u postanskoj napravite dug i vratite ga, ali ne u određenom roku, nego nakon par opomena, blokiraju vam karticu i da biste ju reaktivirali, trebate im vratiti sve cekove, a minus vam ukinu.

otp banka, najmanji minus je 1500 kuna i ne mozete ga prekoraciti.

splitska banka npr. radi probleme oko naplate cekova ako cete time uci u nedozvoljeni minus, a postanska ih normalno naplacuje i obracunava velike kamate.

ne postoji zakon koji regulira banke i opravdana potrazivanja, oni ce to naplatiti. u bilokojem slucaju, rijec je nekakvoj ovrsi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija