Jump to content

raskid ugovora o kupoprodaji rabljenog vozila


mmmm

Preporučene objave

Postoji li mogućnost raskida ugovora o kupnji rabljenog vozila

i pravo na povrat novca jer je vozilo neispravno? Da je vozilo neispravno uočeno je pet dana nakon kupovine. Vozilo je kupljeno od fizičke osobe. Sastavljen je ugovor o kupoprodaji i ovjeren kod javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je stvar imala u trenutku prelaska rizika na kupca, prodavatelj odgovara i za one nedostatke stvari koji se pojave nakon prelaska rizika ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga, ako se nedostatak pokaže u roku 6 mj od prelaska rizika smatra se da je postojao u vrijeme prelaska rizika ako prodavatelj ne dokaže suprotno.Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji su u trenutku prelaska rizika kupcu bili poznati ili koji mu nisu mogli ostati nepoznati.

Kad se otkrije skriveni nedostatak koji se pri prelasku rizika nije mogao uočiti uobičajenim pregledom stvari kupac je dužan u roku od 2 mj o tome obavijestiti prodavatelja pod prijetnjom gubitka prava.

Ako u propisanom roku, ili ako je ugovoren duži rok u tom roku obavijestite prodavatelja o nedostatku imate pravo po svom izboru: zahtjevati otklanjanje nedostatka, predaju druge stvari bez nedostatka, razmjerno sniženje cijene ili raskid ugovora, a u svakom slučaju imate pravo na naknadu štete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija