Jump to content

Ovrha za slivne vode, a osoba ima 80 godina?! HITNO


anonimno

Preporučene objave

  • 10 mjeseci kasnije...

Proteklih dana na adrese naših građana stigle su uplatnice za slivne vode. Iako građani nisu sigurni za što se to plaća jer koliko nam je to prikazano po raznoraznim medijima novci od tog trebali bi ići za održavanje kanala na području našeg grada , a kanali su neočišćeni kako postoje. Osim nedoumice kamo ide taj novac na samim uplatnicama postoji niz nelogičnosti koji buni građane.

 

Primjer:“Obvezniku XXX utvrđuje se mjesečni iznos naknade za uređenje voda od 15,19 kn na nekretnine iz obrazloženja ovoga rješenja“ a na uplatnici za prvi i drugi mjesec(2.mjeseca) je cifra od 16.71 kn., Od 3-7 mjeseca (ukupno 5 mjeseci) plaća se 75.95 kn kao i od 8-12.mjeseca.

U točki 4 dopisa stoji:“Iznos naknade za uređivanje voda utvrđen ovim rješenjem plaća se od 01.03.2006. do izmjene ovog rješenja ili do donošenja novog rješenja. Ovo će se rješenje izmijeniti po službenoj dužnosti ili na zahtjev stranke,ako se izmjene obračunski elementi iz obrazloženja ovog rješenja ili ako se izmjene propisi temeljem kojih je doneseno odnosno temeljem kojih je izvršen obračun naknade.Hrvatske vode su ovlaštene donijeti novo rješenje o obračunu naknade za uređenje voda početkom bilo koje kalendarske godine.“ Iz tog proizlazi da je prvi račun za prvi i drugi mjesec nepotreban jer se plaća od 1.3.2006. s druge strane sve promjene obračuna Hrvatske vode dužne su provesti početkom kalendarske godine a ne bilo kad.

 

Još jedna zabuna je ta da je većina građana račune dobila 31.7.2006 i kasnije, a rok plaćanja je 31.7.2006. Pod točkom 3. vašeg rješenja lijepo piše:“Na neopravdano plaćeni iznos naknade za uređenje voda obveznik duguje i kamatu propisanu Zakonom o kamatama“Dakle Hrvatske vode su namjerno prekasno poslale naše račune kako bi zaradile na građanima.

 

I to nije sve treće obračunsko razdoblje traje od 8.-do 12. mjeseca, a rok plaćanja je 31.10.2006. zašto građani plaćaju unaprijed i gdje su njihove kamate. U stvari gdje završavaju svi ti novci od slivnih voda . Građani žele znati kamo su utrošeni njihovi novci jer ne žele stvarati tajkune svojom teško zarađenom crkavicom.

 

Za kraj usporedili smo 3 kućanstva . Ono srednje dobilo je ratu od 75.95 kn ono manje 85 kn a ono 3 puta veće isto tako 85 kn

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo me podsjeća na u nedavnoj prošlosti lumene koji su savjetovali građane da ne plaćaju RTV pretplatu, pa kad su stigle ovrhe i sve ono što ide uz njih, onda je bilo nismo znali.

 

1) ukoliko je netko obveznik nečega, a je, to što ima 80, 90, ili 35 godina nije relevantno za pobijanje ovrhe

 

2) zanemarite ove bedastoće iz prethodnog posta (kamo idu novci, prekasno su poslane uplatnice za 31.07.2006. godine, btw to veze nema s ovim što je predmet ovrhe)

 

3) tu i tamo treba i pokoju uplatinicu platiti, pa vam savjetujem da ukoliko je sve u redu s iznosom glavnice i pripadajućih kamata, da to gospodin plati

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, ako je već izdano rješenje o ovrsi, tada je bolje da gospodin plati. Žalba mu neće proći!

 

Za ubuduće, svake godine valja tražiti oslobođenje od plaćanja slivne vodne naknade kod Hrvatskih voda, ali pod određenim uvjetima: da osoba ima više od 65 godina, da nema primanja i da živi sama u domaćinstvu.

 

Tada će biti oslobođena! Inače ne! I svake godine u siječnju opetovano treba tražiti takvo oslobođenje, ako su ispunjeni uvjeti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija