Jump to content

Pobijanje predugovora za kupnju stana


Visko

Preporučene objave

Pomagajte, forumasi!

 

Molim vas, ima li netko tko mi moze reci da li postoji neko

vremensko ogranicenje kod predugovora za kupnju stana?

 

Naime, predugovor sam potpisao prije tocno 11mj., a stan je navodno trebao biti gotov do 02.2008., sto - s papirima- niti finalnim ugovorom nije ni do danas. Uvijek kada pitam za detalje odgovor je isti - "uskoro..."

Da li postoji neki propis / zakon koji limitira vrijeme kada mogu odustati od tog predugovora uz povrat svog novca koji sam uplatio za predujam? (Svota je malo veca... )

Predugovor u sebi nema precizirano vrijeme do kada ce stan biti gotov i nije ovjeren u j.b., samo potpisan i pecatiran od prodavatelja (firma).

 

Hvala puuuuuunoooo.....

 

:vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od suda možete tražiti da odredi drugoj strani da u određenom roku sklopi glavni ugovor, to se može tražiti u roku 6 mj od isteka roka za njegovo sklapanje, a ako rok nije određen onda od dana kada je prema naravi posla i okolnostima ugovor trebao biti sklopljen. Isto tako predugovor vas ne obvezuje ako su se okolnosti pod kojima je sklopljen toliko izmijenile da on niti ne bi bio sklopljen da su te okolnosti postojale u vrijeme njegova sklapanja - dakle ako je vama obećano da će stan biti gotov do 2. 2008., a vi niti ne bi ste sklopili predugovor da ste znali da stan neće biti dovršen niti do danas, možete se pozvati na takve izmijenjene okolnosti i obavijestiti suprotnu stranu da zbog toga smatrate da vas navedeni predugovor više ne obvezuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija