Jump to content

pravo nakon prometne nesreće

Preporučene objave

objavljeno:

Osteceni sam u prometnoj nesreci, strani drzavljanin(Slovenac) nepostivajuci razmak izmedu dva vozila u tunelu se zabio u moj auto te ga znatno ostetio. Auto je bio kod ovlastenog procjenitelja jer se radi o stranom drzavljaninu tj. osiguranju. Interesira me koja su moja prava osim prava popravka ili naknadu stete, buduci da se radi o inozemnom osiguranju i cijeli postupak ce trajati.

imam li pravo na zamjenski auto?

(autom sam vezan za putovanje na posao (72 km)),

lijep pozdrav

odgovoreno:

Pravo na zamjenski automobil za vrijeme dok se ne nadoknadi šteta najvjerojatnije (sigurno) nečeš ostvariti, takva vrsta prava nije uobičajena "gesta" osiguravatelja kod postupka nadoknade štete u Republici Hrvatskoj, budući da će najvjerojatnije šteta biti naplaćena putem korespodentne osiguravateljske kuće obradom u Republici Hrvatskoj.

No, koliko čujem u nekim je "stranim" osiguravateljskim kućama i to moguće, ovisno od slučaja do slučaja, pa bi ti preporučio da štetu potražuješ kako je to i propisano, no i da direktno kontaktiraš osiguravatelja krvca, naime ukoliko on pristane na tako nešto i kontaktira hrvatsku korespodentnu osiguravateljsku kuću (u što sumnjam), sve je moguće.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija