Jump to content

pravo nakon prometne nesreće


pepec

Preporučene objave

Osteceni sam u prometnoj nesreci, strani drzavljanin(Slovenac) nepostivajuci razmak izmedu dva vozila u tunelu se zabio u moj auto te ga znatno ostetio. Auto je bio kod ovlastenog procjenitelja jer se radi o stranom drzavljaninu tj. osiguranju. Interesira me koja su moja prava osim prava popravka ili naknadu stete, buduci da se radi o inozemnom osiguranju i cijeli postupak ce trajati.

imam li pravo na zamjenski auto?

(autom sam vezan za putovanje na posao (72 km)),

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na zamjenski automobil za vrijeme dok se ne nadoknadi šteta najvjerojatnije (sigurno) nečeš ostvariti, takva vrsta prava nije uobičajena "gesta" osiguravatelja kod postupka nadoknade štete u Republici Hrvatskoj, budući da će najvjerojatnije šteta biti naplaćena putem korespodentne osiguravateljske kuće obradom u Republici Hrvatskoj.

 

No, koliko čujem u nekim je "stranim" osiguravateljskim kućama i to moguće, ovisno od slučaja do slučaja, pa bi ti preporučio da štetu potražuješ kako je to i propisano, no i da direktno kontaktiraš osiguravatelja krvca, naime ukoliko on pristane na tako nešto i kontaktira hrvatsku korespodentnu osiguravateljsku kuću (u što sumnjam), sve je moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija