Jump to content

ovšna i pravomoćna presuda


argo

Preporučene objave

Kao d.O.o. imamo ovršnu i pravomoćnu sudsku presudu protiv d.d., no nismo se uspjeli naplatiti preko računa jer je dužnik u blokadi.

Na pozive suda da dostavi popis imovine dužnik se potpuno oglušio, tako da ga sud svaki puta kazni s 5000 kuna i sazove novo ročište. Dužnik se opet ne pojavi, sud ga opet kazni i tako već duže od godinu dana. Kako mu stati na kraj i naplatiti se?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerujem da ima imovine, ali to sa sigurnošću ne znam jer dužnik uporno odbija sudu dati popis imovine. To je najveći apsurd! Radije će platiti 5000 kuna nego da sudu dostavi popis imovine.

Postoji li učinkoviti način da ga se natjera da dostavi imovinu? Je li rješenje da ga se gurne u stečaj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nađi mu vozila ako ih ima u policijsku postaju u njihovoj evidenciji po članku 16b OZ ako se sijećam da ti daju imali na firmi išta vozila pa zatim plijeni vozila i zabilježi pljenidbu u policijskoj evidenciji da ih nemože prodati,

u gruntovnicu tražiš da ti daju izvadak( prvo traži za sud koji je nadležan gdje se nalazi sjedište firme d.d.) ako postoji sa imenom firme kao vlasnikom koja ti je ovršenik, e tu si ga uhvatio, idi u promjenu sredstva ovrhe i kreni na nekretnine s tim da odmah staviš zabilježbu spora na nekretninama ako ih ima(uhvaćen je za m.d.)Šalji sve inspekcije sa svojim imenom firme ne anonimno, poreznu, uzmi većinu zakona koji reguliraju materiju poslovanja firmi i gledaj u kaznenim odredbama i koće to sve ispunit sidi i piši jednu prijavu za drugom prijavi gospodarskoj komori, kaznene prijave direktoru tako da kasnije za bilo koji posa u državnoj službi bude tražio i vadio list da se nevodi nikakav postupak za gospodarski kriminalitet neće se moć javit na natječaj.............. Ako neš tako oprosti se sa naplatom, po sudskoj i svakoj drugoj tuđoj brizi moš i umrit gladan. Bog kaže pomozi si druže pa ću ti i ja pomoć. Preuzmi inicijativu, nedaj im mir prijavama, skoro da se ovrhovoditelji stide kad i da im neko duguje, a onaj ko je dug napravio ispada faca i svi ga tapšaju da je AS itd. Sve sam ovo doživio pitanje je oćeš li oprostit i popušit dug ili nedat iz principa da te neko u zdrav mozak pr..!

Želim ti barem da nađeš svoj unutarnji mir jer ovo zna stvarno nagrist čovika posebno ako slabo i ništa ne poduzima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Jos jedno rociste, ni ovaj puta se duznik nije pojavio. Mislim da je to vec peti put. Mozemo li iz Gruntovnice dobiti popis imovine tvrtke? Postoji li u ovom slucaju osnova za kaznenu odgovornost direktora jer nam je ovrsna sutkinja rekla da ona nema ovlasti narediti privodjenje?

 

Svaka pomoc nam je dragocjena!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete zatražiti od gruntovnice da li neka osoba (d.O.o) ima nekretnina. Isto možete zatražiti od policije za vozila kako reče prethodnik.

 

Inače novčane kazne koje se izreknu u ovršnom postuku se u slučaju neplaćanja, zamjenjuju kaznom zatvora i to jedan dan = 170 kuna.

 

U sudskoj praksi su se pojavila reazličita stajališta, pa je tako Visoki trgovački sud zauzeo stav da se takva kazna (isključivo za nedavanje prokaznog popisa imovine) ne može zamjeniti kaznom zatvora, dok su neki Županijski zauzeli stav da se može i mora!

 

Zatražite podneskom da sud zamjeni izrečene novčane kazne kaznom zatvora po pravilima Kaznenog zakona, sukladno čl. 16. Ovršnog zakona. Naravno, stajalište Viskog tgovačkog suda (s kojim se ni ja ne slažem) nećete spominjati ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je super!!! Puno, puno hvala. Upravo sam citala Ovrsni zakon gdje se govori o zatvoru. To cemo predloziti na iducem rocistu, vec je i sutkinja koja vodi predmet luda.

No, sto i ako ga uspijem potjerati u zatvor, kako cu doci do popisa imovine i novca koji mi je sud dosudio prije pune tri godine?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija