Jump to content

Dijete je u pitanju-molim hitno savjet


SUNRISE08

Preporučene objave

privremenim rjesenjem je određeno da se dijete(6)dodjeljuje meni,te je majci određena alimentacija(koju ne plaća)i posjeti svaki drugi vikend te 15 dana praznika.

dijete je u posjete odlazilo redovno,nevoljko i neki put nije mogla izdrzati cijeli vikend pa ju je majka morala vracati.sada je otisla na praznike i isto tako za dva dana sam morao ici po nju jer je plakala,pa ju drugi dan opet vozio do majke da bi me dijete zvalo i ridajući molilo da dođem po nju.majka ju je pokusavala uvjeriti da ostane no nakon i daljnjeg djetetovog plakanja bila je prisiljena dijete dovesti.ja sam vec dva puta isao u centar obratiti im pozornost na te i slicne sitacije,oni kazu da dijete manipulira sa nama,ali ja sto posto poznajem svoje dijete i znam da to nije točno,dijete jednostavno ne želi i nemože biti kod majke duže od dva dana(za sto je sama majka zasluzna tijekom 6 god života s nama da ju kćer odbacuje).

neznam kome i kuda se obratiti jer bivsa stalno prijeti i radi sve kontra rijesenja i kontra bilo kakvog dogovora oko djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SUNRISE08 je napisao:

ja sam vec dva puta isao u centar obratiti im pozornost na te i slicne sitacije,oni kazu da dijete manipulira sa nama,ali ja sto posto poznajem svoje dijete i znam da to nije točno,dijete jednostavno ne želi i nemože biti kod majke duže od dva dana

 

Ovo što ste čuli u toj nazovi ustanovi koja je dužana štititi prava i dobrobit malodobnog djeteta u okviru obiteljsko-pravne zaštite koja im je nažalost zakonom povjerena , nije ništa neobično, dapače bilo bi vrlo čudno da ste dobili drugačiji ''savjet''

 

Razmislite dobro kad idete u CZSS, jer nije mala vjerojatnost će ista ustanova i njeni ''stručni''psiholozi i socijalni radnici nanijeti samo štetu vašem djetetu....

 

Djete jednostavno nije prilagođeno na susrete u tako dugim periodima s roditeljem s kojim ne živi i od kojeg je odvojeno već dulje vrijeme.

Tu se ne radi o manipulaciji ili mržnji prema roditelju, kako će vam kazati u ustanovi kojoj ste se obartili za pomoć.

Treba proći izvjesni period adaptacije i tu roditelji moraju biti fleksibilni i nikako se držati kruto, pa ni sudske odluke, jer je zdravlje djeteta i njegova dobrobit svakom roditelju,pa bio majka ili otac na prvom mjestu.

 

Pokušajte upoznati svoju bivšu suprugu s tim,pokušajte razgovarati o djetetu,ali samo o djetetu,a ako želite obratite se u neko obiteljsko savjetovalište (svakako izvan CZSS)da vam i stručna osoba u tome pomogne.

 

Ukoliko je to neizvedivo,prvensteveno zbog vaših poremećenih odnosa, a vezano za razvod braka,zatražite izmjenu sudske odluke kako bi zaštitili dijete od nepotrebnih trauma.

 

U novoj odluci suda o načinu susreta i druženja predložite period adaptacije koji će trajati jedno vrijeme,a kasnije se mogu susreti i druženja nastaviti kako je i sada određeno.

 

Vi ste roditelji i samim time ste pozvani,imate pravo i obvezu, brinuti se o svojem djetetu i štiti ga od svega što mu može naštetiti ili mu već šteti...

 

Što se tiče uzdržavanja,ako roditelj koji je tu obvezu dužan ispunjavati isto ne čini,potrebno je na osnovi pravomoćne sudske odluke pokrenuti ovršni sudski postupak kako bi se naplatila potraživanja..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja razumijem da se ovdje radi prvenstveno o djetetu,razumijem da majka ima(nažalost)prava,ali problem je u tome sto kada je dijete kod nje ona sa svojom kćeri nemože stvoriti nekakav kvalitetan odnos i to malo vremena provesti s djetetom na adekvatan način.sve od samog početka radi kontra i na očigled radi inat tako da je sa takvom osobom vrlo tesko razgovarati o bilo čemu.

nas slučaj još nije gotov,naime sada bi centar iz njenog mjesta stanovanja i ovaj centar gdje se vodi slučaj trebali testirati jedno i drugo,te su rekli u centru da ce doći kod nas doma i vidjeti u kakvim uvjetima dijete zivi i razgovarati ponovno sa djetetom.pa ce donijeti konacno mišljenje sudu gdje bi dijete nadalje trebalo zivjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SUNRISE08 je napisao:

Ja razumijem da se ovdje radi prvenstveno o djetetu,razumijem da majka ima(nažalost)prava,ali problem je u tome sto kada je dijete kod nje ona sa svojom kćeri nemože stvoriti nekakav kvalitetan odnos i to malo vremena provesti s djetetom na adekvatan način.sve od samog početka radi kontra i na očigled radi inat tako da je sa takvom osobom vrlo tesko razgovarati o bilo čemu.

 

Hitno morate promjeniti takav stav.

 

Susreti i druženje s malodobnim djetetom su prvenstveno pravo malodobnog djeteta i kao takvo ih navodi Obiteljski zakon u čl.87.st.3.,kao i Konvencija o pravima djeteta u čl.9.st.3.

Pravo roditelja postoji na susrete i druženje s djetetom,a li to pravo je da tako kažem sekundarno,pa bio taj roditelj otac ili majka svejedno.Pravo djeteta ne može biti podređeno pravu roditelja.

 

To pravo dijete treba ostvarivati na način i u obliku koji je najprikladniji njegovom najboljem interesu.

Ukoliko susreti i druženja kao što ste već naveli predstavljau jedan oblik traume za dijete,posebno jer dijete nije još prilagođeno da ostane s roditeljem s kojim ne živi dulje vrijeme, onda svakako takav način susreta i druženje treba pred sudom mijenjeti i zaštiti interes djeteta,to vam je pravo i dužnost da kako roditelj zahtjevate.

 

Ukoliko snmatrate da nadležni CZSS neće donijeti ispravnu odluku po tom pitanju,a važno je za napomenuti da sud nije obvezan prihvatiti mišljenje CZSS, ostaje mogučnost da zatražite procjenu i mišljenje kliničkog psihologa - sudskog vještaka, po pitanju susreta i druženje tjekom sudskog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija