Jump to content

Švercao ljude a da nije niti znao!!!!!!!!!!!!!


InesKolar1

Preporučene objave

Evo i kako naslov kaže upravo se to i zbilo.Naime suprug radi u Pevecu u medjunarodnom transportu.20/3/2008 godine je dobio nalog da u Italiji ima utovar te da se "istovara" u Engleskoj .Medjutim stigavši u Calais napravio je pauzu(koju je morao napraviti) te tamo prespavao čekajući jutro i prelazak na brod.Ujutro je, došavši na brod bio pregledavan i u prikolici su mu pronadjena 4 osobe - Kinezi :-o i odmah je bio priveden.Suprug u velikom šoku i nevjerici - tim više jer mu je to bio prvi puta da je uopće išao u Englesku.Međutim uz njihovu uobičajenu proceduru bio je pušten istoga dana jer kako njihova policija kaže to se događa puno puta na dan(uvlače se u prikolicu kada radnik spava i sl...)Da skratim - došao je dopis od Engleske strane u kojima oni zahtijevaju odgovor od supruga - da li je imao kakvu zaštitu,da li mu je to prvi puta,da li je educiran od strane svoje tvrtke o zaštiti od ovakvih i sl.slučajeva(naravno nitko nije iz Peveca nikad niti spomenuo da se ovako što može dogoditi) .Pevec se tu u tome "zauzeo" te angažirao svog pravnika u obrani ali mi nismo vidjeli što je on napisao niti na čemu je njegova "obrana" bila utemeljena.Sada tj.- prije nekoliko dana došao je dopis da suprug mora platiti 8000 kn kazne zbog šverca ljudi!!!!!!!Molim Vas što nam je činiti dalje???Da li da zahtjevamo da vidimo prvi pravnikov dopis pa da vidimo što je i kako "utemeljio" obranu i da li se isplati žaliti?Molim vas pomozite!!!Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite od tvrtke (odnosno odvjetnika) dopis. Sumnjam da se radi o kaznenom postupku. Vjerujem da u Britaniji postoje propisi po kojima su vozači dužni primjenivati određene procedure da bi izbjegli "slijepe putnike", pa je Vaš muž prekršio taj zakon (neprimjenjujući procedure) i sada ga kažnjavaju za taj prekršaj (dakle ne kazneno djelo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na tako brzom odgovoru!Medjutim u kazni tj. objašnjenju kazne stoji da se njega kažnava zbog toga što su u njegovoj prikolici bile osobe koje su htjele prijeći granicu tj.ući u Englesku(barem tako mislim)

Ovo stoji u kazni tj. dopisu

On 26/3/2008 at Calais the transporter described above was found by Immigration Officer to contain a total of four persons concealed in it,each person being either a clandestine entrant or person concealed with a clandestine entrant.The transporter came to attention of the authorities at UK Immigration control at the Calais.

The secretary of State has decided that you are liable to a penalty of UK 200 in respect of each person mentioned above,each being a clandestine entrant or person concealed with a clandestine entrant.

That is total amount UK 800

Uistinu sam mislila kao i Vi medjutim nigdje ne stoji da je kažnjen zbog nepoštivanja procedure zaštite kamiona i sl...

Dalje stoje kako platiti ,u kojoj valuti i sl.

Hvala još jedanput!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija