Jump to content

A-kategorija i voznja bez nje


phil

Preporučene objave

Postovanje,

 

naime kako i u naslovu pise zaustavljen sam na motoru bez A kategorije (bio sam glup sto nisam nastavio voziti) i sada me zanima da li postoji nacin da se kazna ublazi?

 

Motor sam uzeo da bi mogao ici na posao no zakinut sam novim zakonom pa ne mogu polagati A-kat. do 4. mjeseca dok ne napunim 24 godine.

Gospodin u plavom napisao je prijavu i rekao da se zalim u roku od 8 dana od primitka naloga.

 

Motor je na kredit, placa je nesto sitno iznad 3000kn no kad odbijem ratu ostane 2000kn i sada mene zanima kako da platim kaznu (kada je predvidjena od 5-15000 kn) i sto je najvaznije da li mogu ikako izbjeci zabranu polaganja jer mi motor stvarno treba za ici na posao. Imam ugovor od autoskole da sam upisao polaganje vozackog prije promjene novog zakona, no instruktor je zbog nesigurnosti da li cu automatizmom dobiti A kategoriju (jer je promjena zakona bila tjedan dana nakon toga) obustavio polaganje i odgodio do mog 24.tog rodjendana..

 

Stvarno ne znam sto da radim :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda sam se krivo izrazio, ali bi htjeo napomenuti kako znam da sam pocinio prekrsaj i spreman sam snositi posljedice.

 

Jedino me muci na koji nacin da smanjim/ublazim kaznu. Prigovor moram pisati to znam no da li ce sud priznati ove okolnosti u kojima se nalazim i pristati na smanjenje novcane kazne ili cak ukidanja zabrane polaganja?

 

Ne znam kakva je praksa jer nikada nisam imao neku prijavu na koju sam se morao zaliti pa bih molio za bilo kakvu pomoc.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evidentno je da si počinio prekršaj tako da se ne nadaš da će Sud iz bilo kojeg razloga obustaviti postupak, medjutim je ustaljena praksa da se počinitelju prekršaja koji ima uredan vozački dosje, odnosno u zadnje tri godine nije prekršajno kažnjavan ublaži kazna. Moja preporuka je da priznaš prekršaj pred Sudom, izraziš žaljenje zbog počinjenja istog te zamoliš za ublažavanje kazne. Uz to napomeni da bi ti plaćanje kazne predstavljalo teret s obzirom na primanja, samo imaj na umu da po novom Prekršajnom zakonu Sud može ublažiti kaznu do najviše jedne trećine Zakonom propisane kazne, tako da će ti Sud maksimalno ublažiti kaznu do 700,00 kn.Btw. ako ti u obveznom prekršajnom nalogu od policije nigdje ne piše da si vlasnik motocikla nemoj to ni napominjati pred sudom jer će pretpostaviti da ćeš ponoviti prekršaj još koji put!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija