Jump to content

podmirenje doprinosa na temelju ovrhe ....


matrix22

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Dobio sam ovrhu na plaću po rješenju iz porezne uprave. Pregledom dugovanja ustvdilo se da baš i nemaju zadnje stanje. Cijeli dug iznosi negdje oko 40000kn - skoro 5000 koje su mi već skinuli sa plaće.

 

Kada sam radio revidiranje duga i mogućnost otpisa kamata porezna me uputila na mirovinsko. Mirovinsko iz Zagreba poslalo me u Zadar gdje je bilo sjedište obrta. Tamo su me poslali na poreznu "jer je sve preneseno 2005. g. na njih". Tamo mi rekoše da trebam ići u poreznu gdje je prebivalište.

Od bivšeg knjigovođe sam tražio ispis svih uplata koje sam ikada imao, pa ću u poreznoj gdje je prebivalište probati ustvrditi koliki je stvarni dug.

 

Zanimaju me tri stvari:

1) otpis kamata. Znam da je mirovisko prije dozvoljavalo poneštavanje staža koji nije podmiren, ali to više ne vrijedi. Da li još uvijek postoji da jednokratno uplatim glavnicu, pa da mi se otpišu kamate i tko je za to nadležan?

 

 

2) Bio sam u preplati PDV-a u 2002. godini za 5500 kn. Da li to znači da će mi na taj iznos ići kamate kao što su išle i za doprinose koji nisu podmireni? :()

 

3) Mirovinsko i zdravstveno su predali stanje sa 1.1.2005. sa kamatama. Ukoliko je to početno stanje koje je porezna uzela kao temelj za nove kamate (čuo sam da su tako zeznuli dosta ljudi) da li je to pravno valjano i da li se kamate smiju obračunavati po principu "kamata na kamate"?

 

Pošto trenutno živim u Zagrebu kao podstanar sa 1800 kn mjesečno stvarno bih iskreno cijenio svaku pomoć koja može stići što prije :(:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija