Jump to content

Prodaja prve nekretnine prije isteka roka od 5 god.


sanpej

Preporučene objave

Situacija je naime slijedeća, prije 4god. i 7 mj. kupila sam stan od kojeg sam ( pošto mi je bila prva nekretnina ) bila oslobođena poreza od 11.000 kn. Naime sad sam prodala tu nekretninu ( nisam znala do danas ujutro )da bih bila u potpunosti oslobođena moram nekretninu imati 5godina( ne prodavati ) Što mi je sad činiti !? Kad mi stigne rješenje (pretpostavljam da će stići jer nedostaje tih 5mj.do 5 godina ) da li postoji mogućnost da se žalim ? Kupili smo drugu nekretninu a ovu prodali zbog povećanja obitelji ………………..

 

Sada je suprug kupio drugi stan ( kod kupovine prvog stana nisam bili u braku ) ima li on sad pravo na oslobođenje poreza kao prva nekretnina ? !

 

Hvala !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam istu situaciju!

 

na prodani stan ćete morati platiti porez (11.000 kn), a za drugi svakako predajte zahtjev za oslobođenje s naznakom da je prodani stan bio neodgovarajuće kvadrature obzirom na povećanje članova obitelji.

Trebat će im oko godinu dana da pošalju rješenje za plaćanje poreza na prvi stan, a za drugi još i duže (naime ja još uvijek čekam rješenje za drugi stan)

 

prije prodaje prvog stana i kupnje drugog, u više navrata sam odlazila u poreznu s upitom da li mogu ostvariti oslobođenje na drugi stan; uvijek je odgovor bio potvrdan; međutim, nakon što sam im predala papire za oslobođenje za drugi stan odgovori su postajali NEGATIVNI...

 

zadnja informacija koju imam je da kad donesu rješenje koje je negativno, treba obavezno uložiti žalbu (dobro obrazloženu) te tada postoji mogućnost (ovisno o referentu i internom naputku porezne) da nas se oslobodi plaćanja poreza na drugi stan.

nadam se da sam pomogla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija