Jump to content

Porez na osobni automobil


anonimno

Preporučene objave

Zanima me ako mi netko može pomoći pravnim savjetom. U 4.mjesecu prodala sam osobni automobil. Krajem osmog dobivam uplatnicu za platiti porez na isti i to za period od 01.01.05 do 31.12.05.

Zakon kaže:

(1) Porez na cestovna motorna vozila plaćaju pravne i fizičke osobe koje su vlasnici registriranih osobnih automobila i motocikla. - U TRENUTKU KADA MI JE POSLANO POREZNO RJEŠENJE JA VEĆ 4 MJESEVA NISAM VLASNIK VOZILA

(2) Pri promjeni vlasništva cestovnoga motornog vozila tijekom kalendarske godine novi vlasnik ne plaća porez na cestovna motorna vozila ako je taj porez bio utvrđen prijašnjem vlasniku. - U TRENUTKU PRIJENOSA VLASNIŠTVA NIJE MI POSLANO RJEŠENJE (TEK 4 MJESECA KASNIJE)

(3) (3) Ako je tijekom kalendarske godine nabavljeno novo motorno vozilo, vlasnik toga vozila plaća godišnji porez umanjen za dio godine prije nabave vozila.

 

Zanima me da li imam pravne osnove žaliti se i tražiti da platim samo porez za period za koji sam bila vlasnik vozila? (nešto više od 3 mjeseca)

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija