Jump to content

Kako se riješiti nelegalne terase kafića i skladišta diskonta pića?


jeremijaljesina

Preporučene objave

Dakle situacija je slijedeća:

- etažni sam vlasnik stana u jednoj bivšoj obiteljskoj kući čiji ju je vlasnik etažirao i prodao stan po stan a u prizemlju je kafić i lokal koji je iznajmljen trećoj osobi koja je u njemu otvorila diskont pića;

- prije nekoliko godina nakon što smo se vratili sa godišnjeg odmora na parceli koja pripada kući i na kojoj su se parkirali stanari i gosti kafića zatekli smo izgrađenu terasu za goste kafića i metalnom konstrukcijom ograđen dio i natkriven dio u kojemu je najmoprimac diskonta napravio skladište za ambalažu; da čovjek ne povjeruje!

 

Vlasnik kafića tvrdi da je to njegova zemlja iako se u etažnome elaboratu do nigdje ne vidi niti postoji nikakav poseban ugovor/dogovor stanara - navodi se samo da svaki vlasnik stana posjeduje i vlasništvo idealnog dijela zemljišta koje ide sa zdradom - terasa je izgrađena tako da se ne naslanja na javnu površinu pa komunalni redar tvrdi da to sa njime nema veze - vlasnik terase nema dozvolu za njezino korištenje no nikome ništa - kome da se tu obratim? Kako da se riješim terase? Komunalni redar mi savjetuje da se dogovorim sa vlasnikom kafića pa plaća neku najamninu - ali, ja ne želim terasu na svom parkiralištu?!

 

Čovjek koji je iznajmio lokal u kojem drži diskont pića prvo je tvrdio da mu je vlasnik lokalan koji je u Njemačkoj dao dozvolu da napravi skladište na dvorištu no naravno za to nema nikakav papir. Kada mu ja velim da je to nemoguće jer sam i ja vlasnik toga zemljišta na kojemu je napravio skladište on se pravi blesav. Komunalni redar veli da se njegovo skladište ne naslanja na javnu površinu i da to nije u njegovoj nadležnosti.

 

Molim za pomoć: kome da se obratim, na koji način i kojim redosljedom? Imam vlasnički list, etažni elaborat, što mi još treba? Ako pomogne, mogu poslati i fotografiju postojećeg stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija